Колонка автора:

НАВІТЬ ОТРУТА ЗМІЇ МОЖЕ БУТИ ЛІКАМИ

Вчора мимохіть познайомився з цікавою і ерудованою журналісткою. Вона чітко виступає за економічне знищення олігархів, оскільки вважає, що вони давлять малий і середній бізнес.

 

...Ще колись, року 1996-1997, академік Іван Курас підготував для Кучми доповідь. У ній він детально розписав про роль і місце олігархів у державі.

 

Головні його тези:

 

1. У більшості країн олігархи виступають локомотивами прискореного розвитку держави.

 

2. Майже в усіх країнах олігархи стають фільтрами на шляху різкого і всеохоплюючого проникнення в країну ТНК.

 

Останні є понаддержавними структурами і для них інтереси окремої національної держави не важливі. Головне для ТНК - максимальний визиск. Часто-густо податки сплачуються ТНК по мізеру, адже на них працюють найкращі світові аудиторські фірми, які спеціалізуються на оптимізації податків.

 

У цій публікації не хочу детально на цьому зупинятися. Скажу лише, що завдання держави – тримати олігархів «у вуздечці» і допомагати малому та середньому бізнесу.

 

Про можливу небезпеку від призначення Коломойського губернатором (як найбільш яскравого представника олігархату) писав одразу після відповідного указу президента.

 

АЛЕ... Сьогодні є багато не патріотичних олігархів. А то й ворожих! Саме вони "розкачали" на Сході ситуацію. Завдячуючи їхній позиції (чи бездіяльності), маємо те що маємо. Отже, саме до них мають бути претензії у першу чергу.

 

Тому на допомогу пана Коломойського можна було б розраховувати у цій війні. З поступовим переведенням і його, і всіх інших олігархів із нинішнього стану – некоронованих правителів, вершителів доль в Україні – до звичайних, ДУЖЕ багатих підприємців, забравши їх політичний вплив. Або суттєво його обмеживши.

 

Президент має пам’ятати, що навіть отрута змії у малій дозі – лікує! А у великій – приводить до паралічу і смерті. Від його нинішньої політики стосовно Коломойського залежить ДУЖЕ багато в майбутньому нашої країни.

 

Дзьобак Володимир

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?