Колонка автора:

ІЗ ЛЮМПЕНІВ – У ГРОМАДЯНИ

Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич.

А.С.Пушкин

Чим мені подобається Юрій Романенко як аналітик, публіцист?

 

1. Він мудрий, ерудований, обізнаний.
2. Допускає до оприлюднення авторські точки зору, а значить – не зашорений.

 

А це, в свою чергу, дозволяє на власному ресурсі "Хвиля" публікувати різні погляди, які дуже часто цікаво читати.

 

Ось і зараз достатньо провокативна публікація: 
//hvylya.net/analytics/politics/pochemu-gosudarstvo-dolzhno-uzakonit-pokupku-golosov-na-vyiborah.html

 

Не згоден! Категорично! Ніщо так не наближає суспільство до стада, як можливість капіталу вільно купувати і продавати голоси. Так само ніщо не наближає суспільство до тоталітаризму, як можливість ДЕРЖАВИ купувати голоси своїх громадян, а відтак визначати, хто люмпен, а хто ГРОМАДЯНИН.

 

Я уже мовчу про те, що всі державні чиновники і бюджетники майже зі 100% ймовірністю "попадуть" до розряду люмпену. А ще – ув’язнені. А також інші залежні від держави категорії населення.

 

Купівля голосів – це офіційне закріпачення стану люмпенства тих, хто продає свій голос, це їх безповоротнє «опускання» у соціальній структурі суспільства. Завдання громадянського суспільства полягає у протилежному: створити умови для того, щоб підняти люмпенізовані верстви, зробити їх справжніми громадянами.

 

Навпаки, потрібно жорстко карати за саму можливість купівлі гречкою, грішми, послугами. Для першого разу – колосальним штрафом для тих, хто продає, і колосальним штрафом (скажімо в 1 млн. дол. США) та позбавленням права на 10-15 років обиратися в управлінські органи чи працювати на державних посадах для тих, хто купляє.

 

P.S. У Сінгапурі, наприклад, за плювок на вулиці, недопалок, кинутий не в урну, людей, із заробітною платою 25 доларів на місяць, штрафували на 1000 доларів США. Минуло зовсім небагато часу – і сьогодні це ДУЖЕ чисте місто!

 

МІЙ ВИСНОВОК: 
КУПІВЛЯ ГОЛОСІВ ЛЮМПЕНУ БУДЕ ПРОДУКУВАТИ ПОДАЛЬШУ ЛЮМПЕНІЗАЦІЮ УСЬОГО СУСПІЛЬСТВА!

 

У зв’язку із цим пригадалась одна історія.

 

У Стародавньому Римі право голосу первісно мали тільки патриції. На думку багатьох вчених, упадок Риму почався з 494 г. до н.е., коли плебеї добились права вибирати власних повноправних трибунів зі свого середовища, і один із консулів мав обов’язково бути з плебеїв.

 

А далі історія нам оповідає, що "безкоштовні роздачі продовольства і організація видовищ для потенційних виборців у значній мірі посприяли росту люмпенізації плебсу, яке стало жити виключно за рахунок подачок"…

 

Дзьобак Володимир

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?