Writer’s block:

ПІСЛЯ ЗУСТРІЧІ З МВФ НАС «НАКРИЛО»

Сьогодні, після місяця погоджень і переписок, у нас нарешті відбулася зустріч із керівником МВФ в Україні, Жеромом Ваше.

 

Приємний чоловік, прекрасний спеціаліст і уважний співрозмовник. Насамперед нас цікавили такі запитання:

1. Чи наполягав МФВ на піднятті пенсійного віку в Україні?

2. Чи ставив МВФ однією з умов надання фінансової допомоги відміну індексації пенсій?

3. Чи вимагав МВФ запровадження оподаткування пенсій?

 

Треба віддати належне, Жером не став заперечувати чи виправдовуватися, а просто сказав, що одним із головних умов для надання допомоги Україні було збалансування видаткової і дохідної частини бюджету ПФ. Інструментарій – обмежений. З розмови стало зрозуміло, що підняття пенсійного віку справді було однією із пропозицій МВФ.

 

Ми довго розповідали представнику МВФ про РЕАЛЬНЕ становище літніх, про фактичний геноцид пенсіонерів, який утворився після прийняття урядом останніх законодавчих ініціатив, про несумісність вигоди від можливої економії на літніх (близько 8 млрд. грн.) та моральними і репутаційними втратами від подібних дій, що, в свою чергу, завдадуть нищівного удару по майбутньому розвитку країни.

 

Ми розповіли декілька житейських історій. Не вигаданих, а справді реальних. Зокрема, і про моїх сусідів. Усе своє життя вони пропрацювали інженерами, на хороших посадах. Нещодавно тривалий час сусідка чомусь ходила у хутряній шапці, не знімаючи її навіть у спеку. На запитання дружини про причину цього дивного носіння головного убору після довгих вагань і сліз вона таки наважилась і розповіла. Виявляється, причин (не зовсім хороших) було багато. Невдало сама! себе! підстригла. Майже кожний день швидка… А в чоловіка на ґрунті тотального безгрошів’я  і щоденного пошуку засобів прожиття почалися психічні проблеми.

 

І таких історій сотні: з листів до нашої асоціації, з коментарів літніх на нашому сайті і в соціальній мережі, з особистих зустрічей.

 

Ми запропонували КОНКРЕТНІ варіанти альтернативного заміщення дефіциту бюджету ПФ.

 

Не знаю, чи вдалося переконати Жерома Ваше, але нам здалося, що в питанні поновлення індексації пенсій і відміни оподаткування ми досягли певного взаєморозуміння.

 

Ми були єдині і в бажанні досягти справедливості при нарахуванні пенсій, у проблемі відміни спецпенсій і в багатьох інших питаннях...

 

Насамкінець ми домовилися про продовження співпраці між нами. Жером Ваше запропонував надіслати для них наші пропозиції для вивчення, а через певний час зустрітися для обговорення.

 

Настрій після зустрічі, звісно, був кращий, ніж до… Тому після такого чомусь захотілося пройтися до офісу пішки, обговорити із колегою (членом Ради ВАП, паном Ходаківським) усе наболіле… І тут по дорозі до роботи нас (в прямому значенні) накрила сильна злива. Змоклі та брудні, ми повернулися до офісу... Але кажуть, що попасти випадково під зливу –  до хороших перемін, до кращого!

 

Сьогодні розповів про маленьку часточку нашої буденної роботи, такої невидимої зовні, але такої потрібної для кожної літньої людини… Робота ж триває... Щодня… Щогодини… І на черзі - зустрічі із нардепами.

 

 

 

Dzobak Volodymyr

загрузка...
Blogs
Dzobak Volodymyr Dzobak Volodymyr РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

All blogs
Writer’s block
All columns author
UARP Petition
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Details Submit proposals
Poll
{}