загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Єврокомісія: на пенсію треба буде йти у 70 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До 2060 року оптимальний з економічної точки зору вік виходу на пенсію має становити 70 років, йдеться у проекті рекомендацій Єврокомісії щодо пенсійної політики. Документ цитує ділове видання Financial Times Deutschland. Фахівці прогнозують, що середня тривалість життя в країнах ЄС за півстоліття буде на сім років вищою, ніж тепер. З урахуванням невпинного старіння населення, у Брюсселі називають новий орієнтир у розрахунку пенсійного віку: середньостатистичний європеєць має проводити на пенсії не більше третини свого дорослого життя.

 

На даний момент середній вік виходу на пенсію в країнах ЄС становить трохи більше 60 років. Ще 2005 року європейські лідери домовилися поступово підвищувати пенсійний вік до 65 років. У Німеччині вже ухвалене рішення про поступове підняття цього віку до 67. Цей процес триватиме з 2012 до 2030 року. Найбільш гостра потреба у підвищенні віку виходу на пенсію зараз відчувається у Греції, яка опинилася на межі банкрутства, та у Франції. Греки досі могли йти на пенсію вже у 58 років за мінімального стажу у 37 років. Днями уряд ухвалив рішення про мінімальний стаж у 40 років.

 

У Франції офіційний пенсійний вік нині становить 60 років, хоча більшість чоловіків, як свідчить статистика, примудряються «зав’язувати з роботою» на рік-два раніше. Президент Саркозі нещодавно оголосив, що пенсійний вік буде підвищено. Поки урядовці узгоджують, чи піднімати до 62, чи до 63 років. Із цим рішенням, як свідчать опитування, готові змиритися близько половини французів. Аргументи влади зрозумілі: якщо пенсійний вік не піднімати, до 2050 року дефіцит пенсійного фонду сягне 100 мільярдів євро на рік. Утім, профспілки та опозиція з підняттям пенсійного віку миритися не збираються. У перших масових акціях протесту по всій країні у четвер взяли участь більше мільйона французів.

Євген Тейзе/Ольга Сосницька/AFP, dpa

До списку новин