загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Червоне вино може поліпшити рухливість літніх людей – вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Доповідь, зроблена на Національних зборах Американського товариства хімії перед аудиторією з 14000 вчених, викликала справжню сенсацію. Вчені стверджують, що ресвератрол зміцнює організм у людей похилого віку і запобігає перелому кісток.

Для визначення впливу цієї речовини на рухливість, група вчених годувала молодих і старих лабораторних мишей їжею, що містить ресвератрол, протягом восьми тижнів. Дослідники періодично перевіряли здатність гризунів до подолання перешкод і відстаней.

Спочатку старим мишам було важко маневрувати. Але за тиждень чотири старі миші зробили набагато менше помилок і були на одному рівні з молодими.

Та при цьому дослідники кажуть, що ресвератрол складно засвоюється в організмі. Тому, щоб отримати позитивний ефект, дорослій людині необхідно випивати в день 4 келихи червоного вина, а для багатьох людей це надто велика доза.

Зараз вчені працюють над створенням схожих на ресвератрол сполук, які мали б кращу біодоступність і завдавали меншої шкоди організму, ніж алкоголь.

Керівник дослідницької групи Дж. Кавано відзначає, що падіння і переломи стають більш поширеним з віком і є основною причиною травм і смерті серед людей старше 65 років.

Крім того, близько однієї третини літніх американців мають труднощі з пересуванням пішки, тому дослідження в області вживання ресвератрола можуть допомогти у вирішення даних проблем. Наприклад, вчені запевняють, що ресвератрол можна додавати в інші продукти, а це дасть можливість літнім людям жити більш продуктивно і повноцінно.

При цьому, учені зазначають, що в літньому віці не варто зловживати навіть натуральним вином і обмежити споживання до не більше одного келиха на добу.

До списку новин