загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд вирівнює пенсії військовослужбовцям. Міф та реалії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спочатку хочу процитувати повідомлення Уряду від 3 травня 2012 року: «Уряд починає ліквідацію розриву між пенсіями військовослужбовців, які залишають службу нині, і тими, хто закінчив службу 5 років тому – рішення про поетапне збільшення розмірів пенсій колишніх військовослужбовців прийнято. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів. «Уряд прийняв рішення про поетапне збільшення розмірів пенсій колишніх військовослужбовців: з липня на 11 відсотків, з 1 вересня - 23 відсотки та з 1 січня 2013 р. - на 35 відсотків», - поінформував Глава Уряду.»

 

Ветерани військової служби, особливо ті, що звільнилися до 2007 року, спочатку зраділи. Нарешті буде справедливість. Але не могли зрозуміти, як уряд буде вирівнювати пенсії прямим (відсотковим) збільшенням.

 

Відповідно до законодавства України перерахунок пенсії військовослужбовцям дуже простий та зрозумілий кожному.

 

Усі призначені пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із запровадженням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством.(Закон України № 2262 «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»).

 

Я поручаю правительству с каждым годом повышать социальные стандарты военнослужащих и членов их семей, военных пенсионеров,— Виктор Янукович на торжествах по случаю 20-летия Вооруженных сил:

 

Але підвищення проводиться (як завжди нашою владою) на перекір законодавству та логіці.

 

Підвищення проводиться прямою відсотковою надбавкою, а саме: якщо Ви отримували пенсію 1200 грн., то надбавка з 1 липня становить 132 грн.; якщо отримували (як більшість високих чинів та тих хто звільнився в 2011-2012 роках) 6000-8000 грн., то і надбавка становила 660-880 грн. І так з кожним етапом підвищення.

 

Висновок: хто мав велику пенсію, той отримав ще більш велику, а хто мав маленьку, той з маленькою і залишився. Ніякої ліквідації розриву між пенсіями військовослужбовців не відбулося.

Як казав Л.М.Кравчук, «хотіли, як краще, а вийшло, як завжди». А може, в черговий раз нас «професійно» дурять? Ми ж для влади – «електорат»

 

Игорь Руденко

эксперт-аналитик, специалист по вопросам безопасности и обороны

 

До списку новин