загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Квота для бабусь і дідусів»: у Німеччині хочуть забезпечити роботою літніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Політики від Християнсько-демократичного союзу та Соціал-демократичної партії Німеччини вимагають запровадити мінімальну квоту для працевлаштування літніх людей. Таку потребу вони бачать у зв'язку із імовірним скороченням прибутків людей похилого віку внаслідок подовження працездатного віку німців до 67 років. «Економіка має взяти на себе зобов'язання зі створення необхідної кількості робочих місць, призначених для тих, кому за 60», - сказав депутат від ХДС Отто Вульфф.

 

На його думку, при цьому необхідно створити такі робочі місця, які були б придатні для старших людей. «Якщо люди між 60 і 67 роками ніде не працюють або працюють на низькооплачуваних роботах, то можна сказати, що збільшення пенсійного віку до 67 років перетвориться по суті на програму скорочення пенсій», - каже Вульфф.

 

Уникнути вікової бідності

Також серед опозиційних соціал-демократів лунають заклики ввести таку квоту зайнятості для літніх німців. Держава і бізнес повинні подбати про те, щоби щонайменше половина тих, кому за 60, могли мати таку роботу, при якій не доводилося б говорити про вікову соціальну бідність, наголосив представник СДПН Оттмар Шрайнер. «Усе інше означатиме для більшості працівників похилого віку фінансові втрати і скорочення пенсій», - сказав він.

 

А генеральний секретар СДПН Андреа Налес узагалі виступила за те, щоби призупинити дію закону про збільшення пенсійного віку до 67 років. Цього не повинно бути, допоки в німецькій економіці не буде створено достатньо робочих місць для людей похилого віку, зазначила Налес. Ідеться щонайменше про половину тих, кому за 60.

 

Збільшення пенсійного віку до 67 років вступило в дію із січня цього року. Термін виходу на пенсії підвищуватимуть поступово. З 2031 року німці ставатимуть пенсіонерами лише по досягненні повних 67 років.

 

До списку новин