загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Життя після пенсії є - доводять київські літні люди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Курси англійської, комп’ютерної грамотності, заняття фізкультурою та рукоділлям – такі послуги пропонує пенсіонам столичний центр соціальної допомоги.

Такі відділення є у кожному місті, вони по можливості намагаються заповнити дозвілля літніх людей. Втім, кажуть соцпрацівники, найчастіше до них приходять не за знаннями, а за увагою.

Гімнастичні трюки для пенсіонерки Олени Федорової - найкращі ліки. Кілька років тому через проблеми зі спиною в неї відняло ноги. Знову ходити почала лише завдяки лікувальній фізкультурі.

Такий шейпінг пенсіонерам потрібен як повітря. Кажуть, після занять почуваються значно молодшими і здоровішими.

«Ми знаємо, що хворіти не можна – ліки дорогі», - каже пенсіонерка Олена Федорова.

Після фізкультури за розкладом – рукоділля. Пенсіонерки разом розбираються в хитросплетіннях макраме, в’язання, вишивки і модного декупажу.

Майстринь добре знають у столиці, у них вже є постійні клієнти. А віднедавна рукодільниць «Берегині» навіть почали запрошувати на виставки.

«Ми готуємося на День Незалежності, на День Києва. Мало, звичайно. Треба, щоб побільше нас запрошували», - каже учасниця студії «Берегиня» Любов Шовть.

Немає відбою від охочих і на комп’ютерних курсах. Щоправда, «айтішниками» бабусі не стануть, але вже за місяць з електронною поштою та Skype будуть на «ти».

«У багатьох діти повід’їжджали у різні країни – вони хотіли б спілкуватися через Skype. Знову ж таки, вік деяких людей вже не дозволяє так часто зустрічатися зі своїми друзями. Тому завдяки новим технологіям, вони можуть спілкуватися, не виходячи з дому», - пояснює директор територіального Центру соціальної допомоги Голосіївського району міста Києва Денис Леус.

На сидіння під під’їздом у цих пенсіонерів просто не вистачає часу: їх розклад розписаний по хвилинах. І проблема, чи є життя після пенсії, їх давно не хвилює.

До списку новин