загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Львівські пенсіонери ознайомились з історією вишиваної ікони

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цього четверга, 18 жовтня, одинокі львів’яни похилого віку, які перебувають на обліку у відділенні соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру, побували на безкоштовній екскурсії в «Музеї вишитих ікон та обрядів» отця-доктора Дмитра Блажейовського, що за адресою: проспект В’ячеслава Чорновола, 2а. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Це вже не перша екскурсія наших клієнтів музеєм видатного митця, отця Дмитра Блажейовського, який створив неперевершену творчу колекцію вишиваних ікон, які експонувались в різних куточках світу», - зауважив директор Львівського міського терцентру Віталій Брославський.

До слова, сьогодні Львівський міський територіальний центр, який є у підпорядкуванні  управління соціального захисту, обслуговує більше 2,5 тис. львів’ян з числа непрацездатних одиноких у похилому віці громадян.

«Останні два роки в нашій установі активно працюють над організацією цікавого дозвілля для клієнтів, які перебувають  на обслуговуванні у територіальному  центрі. Кожен тиждень працівники центру організовують різноманітні культурно-пізнавальні заходи, на кшталт екскурсій сакральними, культурно-мистецькими місцями, проводять різноманітні майстер-класи, тематичні зустрічі, повчальні лекції, тощо. Всі ці зусилля напрямлені, перш за все, на соціалізацію одиноких львів’ян літнього віку, надання їм відчуття потрібності громаді, небайдужості з боку оточуючих.

Варто додати, що важливим моментом у плануванні заходів дозвілля є побажання наших підопічних, тому працівники терцентру систематично вивчають їхню думку та пропозиції, які обов’язково враховуються в майбутньому», - додала заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Довідка

Музей вишитих  ікон відкрито у травні 1999 року, який є першим такого роду приватним музеєм в Україні. У доробку автора – майже 250 ікон та хоругв. Майстер оперував яскравими барвами кольорів, створивши контрастні кольорові сполучення.

 

До списку новин