загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

19 жовтня – День беатифікації матері Терези

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

19 жовтня, – День беатифікації (англ. beatification - зарахування до лику блаженних, перша ступінь канонізації) видатної католицької подвижниці нашого часу матері Терези Калькуттської.

В Албанії цей день відзначається як національне свято. Сьогодні більшість албанців вважають її найвидатнішою представницею свого народу. Ім’я матері Терези носить міжнародний аеропорт Тірани і найбільша лікарня албанської столиці.

Хоча мати Тереза була родом з родини албанців-християн, які жили в сусідній Македонії, найбільш шанобливе ставлення до неї проявляють жителі Албанії, 75% яких – мусульмани.

В останні роки, особливо серед інтелігенції та молоді, росте інтерес до католицизму, в тому числі як до чинника, здатному сприяти інтеграції Албанії до Європи.

У 1964 році мати Тереза отримала премію імені Джавахарлала Неру, два роки опісля – Ватиканську премію Миру, а в 1979 році стала нобелівським лауреатом.

До списку новин