загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Значення фізкультури для літніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Без навантаження людина спить, з навантаженням - усміхається

Є думка, що пенсійний вік - це ще не привід відмовлятися від фізичного навантаження. Логічно. Тільки в цьому віці потрібно обережно вибирати навантаження. Враховуючи не тільки свої бажання, а й можливості. До складових таких можливостей відноситься багато чого - хронічні захворювання, загальна фізична підготовка, самопочуття.

 

І це не даремно. Тому що метаболічний синдром (комплекс з високого тиску, високого холестерину, підвищеного цукру в крові, ожиріння...) у тих, хто почав освоювати фізкультуру у віці, спостерігається рідше, ніж у тих, кт не почав.

 

Аналогічно і зі слабкістю - вправи для тих, хто ними займається, більш ефективні, ніж для тих, хто ледачий. По крайней мере, у перших суглоби більш рухливі, ніж у других. А це допомагає відновити пам'ять, поліпшити роботу мозку, і навіть пригальмувати розвиток хвороби Альцгеймера. Так що як ставитися до занять фізкультурою, нехай кожен вирішує сам. Якщо, звичайно, пам'ятає про те, про що йому належить прийняти рішення.

 

Лікувальна фізкультура. Дихальна гімнастика

Лікувальна фізкультура - і динамічно, і ефективно. Все-таки, допомога в лікуванні хронічних захворювань (опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, іншого), і рухова активність. Хоча, інтенсивних навантажень в літньому віці, не шукають. Задовольняються іншими. Спокійнішими. Медитативними. Як в східній гімнастики.

 

Адже прояви остеопорозу не люблять напрягів. І здатні припиняти їх шляхом переломів «запчастин» того самого опорно-рухового апарату. Тому краще обійтися без хрускоту кісток. Орієнтуючись на дихальну гімнастику, або на вправи на розтяжку. Хоча взагалі без виключень іноді нудно. Тоді можна подолати нудьгу - але обережно - взяти і, наприклад, станцювати. Без екстремальних рухів тіла і складних па. Просто в задоволення.

 

або зробити гімнастику перед ранковим сонцем - м'яко, акуратно, красиво. І знову ж таки - обережно. Адже термін відпускної інфаркт з'явився в медицині не випадково. Для тих, хто обіцяє бути акуратним і обережним легко привести приклад.

 

Вправи стоячи

Ноги на ширині плечей. Руки опущені вздовж тулуба. На вдиху можна підняти плечі, на видиху опустити. Ноги разом, руки опущені вздовж тулуба. Руки піднімаються в сторони - і вгору. Ноги - навшпиньки. Вдих. Повернення в початкове положення. Видих. Встаньте лицем до спинки стільця. Візьміться за спинку руками. Ноги відводити - по черзі - в сторони.

 

Вправи лежачи

Лежачи на спині, зігніть ноги в колінах. Повільно підніміть таз, потім прийміть вихідне положення. Повертайте зігнуті в колінах ноги то вліво, то вправо. Акуратно і обережно. Лежачи на правому боці, підніміть вгору пряму ліву ногу. Опустіть. Поверніться на лівий бік. Підніміть пряму праву ногу. Опустіть. І тому подібне. Кожна вправа повторюється 5 разів.

 

Живі не зупиняються

Між іншим, всі ці рухи не тільки «расшевелівают» суглоби. Допомагають у лікуванні захворювань серцево-судинної системи. Допомагають психологічно. І навіть уповільнюють старіння організму на молекулярному рівні. Так що поспішати зупинятися не варто.

 

Але й перетворювати фізкультуру в силові тренування теж не потрібно. Адже активність м'язів у літніх людей знижена. Максимум доречно трохи віджиматися від столу, трохи присідати... Зрозуміло, не для того, щоб нагадати меблів про себе, а для того, щоб нагадати собі про те, що навколо все існує. І не тільки навколо. Дзеркало це підтвердить.

До списку новин