загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У якій валюті вигідніше зберігати гроші в умовах економічної кризи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Існує безліч думок з цього приводу, багато людей вважають за краще ту або іншу валюту для зберігання своїх заощаджень. Для визначення найвигіднішої валюти сьогоднішнього часу ми спробуємо їх порівняти.

Американський доллар

Не дивлячись на те, що економіка Сполучених Штатів перебуває не в самому своєму кращому стані, тим не менш, багато фінансистів віддають перевагу американській національній валюті. Історичне минуле цієї країни відіграє значиму роль.

Проте тут є одне невелике «але» — все-таки не варто зберігати в цій валюті гроші строком більше півроку. Початок розвитку кризової ситуації в світі дозволяє оцінити вкладникам, та й просто громадянам, ситуацію на ринку валют. Долар проявляє свою стабільність і стійкість, так як ця валюта найпоширеніша і конвертована у всьому світі. Саме в доларах здійснюються багато платежі, що носять міжнародний характер. Долар котирується в більшості країн з економікою, що розвивається, а значить в країнах-виробниках товарів. Отже, необхідність в даній валюті очевидна, росте на неї попит, і росте курс. Залишається сподіватися, що уряд США обере правильну політику для розвитку долара. Так як закінчення кризи віщує йому повний провал.

Російський рубль

Розглядаючи зберігання грошей в гривні або в рублях, то економісти і банкіри віддають свої голоси на користь рубля, як більш надійною валюті, і як наслідок більш надійною і стабільною країні — Росії.

Хоча ціни на нафту і продовжать зниження, рубль не перестане залишатися на своїх позиціях. На думку експертів найжахливішим, що може загрожувати рублю, є його знецінення на 10-15%. І це на пряму залежатиме від вартості котирувань ф’ючерсів. Саме їх вартість є загрозою стабільності російської валюти.

Українська гривня

Українська валюта засмучує своїми тенденціями і темпами більше всіх інших. Факт залишається фактом — проблема український валюти викликана не нестабільністю економіки, а простим поділом влади. Курс гривні то злітає, то трохи падає, через махінації НБУ та його керівництва. Варіюючи курсом в потрібному напрямку, уряд намагається закрити дірки в бюджеті, провокує додаткову інфляцію і банкрутства.

Громадянам країни не раджу зберігати більше 20% своїх заощаджень в даній валюті. Судячи за прогнозами українських банкірів і експертів, тенденції гривні вельми плачевні. На думку фахівців, вона продовжить свій стрімкий шлях знецінення, і незабаром може досягти позначки в 15 гривень за один долар. Однак, це при самих песимістичних варіантах розвитку національної економіки. Якщо ж держава вживе заходів щодо зниження податкових ставок, мит на імпорт, то цілком можливо, що гривня зупиниться на поточному рівні.

Євро

Шкода, але саме ця валюта опинилася під пресом, затиснутою в лещатах кризи сильніше за всіх інших. Валюта залежить від поведінки економік великої кількості країн. Сильні країни не в силах витягувати своїх приймачів, самі ледве справляючись з наслідками банкрутств і боргів. У європейських країнах спостерігається стрімке скорочення ВВП, який є основним макроекономічним показником розвитку економіки. Однак, економісти Західної Європи знайшли таблетку і тут. Процентна ставка ЄЦБ була знижена, що дозволить курсу євро не підвищиться по відношенню до долара.

 

Швейцарський франк

Більшість зарубіжних аналітиків, банкірів і економістів за своїми прогнозами віддають перевагу у виборі валюти франка. Швейцарська валюта має перспективи зниження своєї вартості по відношенню до американської валюти, при чому, як в довгостроковому, так і в середньостроковому періодах. До середини весни франк повинен становити близько CHF1, 25 / $ 1. Так що, всі вкладники і кредитори можуть зітхнути з полегшенням.

Підіб’ємо підсумки

Ну, ось тепер, коли ми коротко порівняли деякі валюти, можна і робити висновки про ліквідності своїх вкладень. Кілька порад на замітку, які важливі на всі 100%. Якщо ви збираєтеся їхати в поїздку або відпустку, у вас кредит, що вимагає погашення, то природно краще перевести гроші в потрібну валюту. У національній валюті доцільно зберігати не більше 20% від заощаджень. Однак, якщо всі ваші розрахункові операції провадяться в ній і не передбачається змін, то суму можна збільшити і до 40-50%. Ще краще, скористатися золотим англійським правилом — Не класти всі яйця в одну корзину. Тобто зберігати в різних валютах пропорційно. Тоді ваш ризик буде мінімальний, а доходи максимальними.

До списку новин