загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні столітнім пенсіонерам збільшили надбавки до пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як повідомляє Головне управління праці та соціального захисту населення Київської міської адміністрації, ветеранам війни та деяким іншим пільговикам, яким виповнилося 100 і більше років, збільшили надбавки до пенсій. Так, столітні пенсіонери будуть отримувати в три рази більшу надбавку до пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії.

 З 9 жовтня нинішнього року набула чинності постанова Кабінету міністрів України від 26.09.2012 № 908 "Про підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та деяких інших осіб, яким виповнилося 100 і більше років".

 Так, з 1 жовтня надбавку збільшили ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань", яким виповнилося 100 і більше років.

 Тепер члени сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) осіб будуть отримувати 1078,56 гривень. Члени сімей померлих, а також дружини (чоловіки) померлих інвалідів Великої вітчизняної війни, які не одружилися вдруге - 719,04 гривень.

 Учасникам війни та в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, нагородженим орденами і медалями колишнього СРСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої вітчизняної війни будуть виплачувати по 513,60 гривень.

 Дружини (чоловіки) померлих учасників війни і бойових дій, партизанів і підпільників, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, щомісяця отримуватимуть по 385,20 гривень.

 Учасники війни і в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання отримають по 128,40 гривень.

 Іншим столітнім пенсіонерам надбавка буде здійснюватися в розмірі 20% прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність, і складе 171,20 гривень.

До списку новин