загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна картка: Вигода для банків, а не для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Людям літнього віку нав’язують банківські картки, - кажуть у Всеукраїнській асоціації пенсіонерів. Фінустановам вигідно мати таких клієнтів. Старенькі витрачають небагато і заощаджують гроші. Тому якщо вони не під подушкою, банки ними можуть вільно користуватись. У Пенсійному ж фонді зазначають: брати карток не змушують, хоча й зацікавлені, щоб їх видавали більше. Про брак банкоматів на селі чиновники замовчують.

 

Майже половина з 14-ти мільйонів пенсіонерів отримують кошти на банківські картки. Із них 1 мільйон 600 тисяч - живуть у селах, де немає ні банкомата ні фінустанови. Тож літні громадяни мусять долати десятки кілометрів, щоб зняти гроші.

 

В Асоціації пенсіонерів кажуть: людям нав’язують такий спосіб виплат, бо на цьому добре заробляють банки і економить пенсійний фонд. Адже пенсіонери заощаджують, то ж банки можуть вільно користуватися їхніми коштами.

Володимир Дзьобак, голова Ради ВГО "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів": "Пенсіонери - це  найбільш консервативний, найбільш сталий контингент, який стабільно тримає кошти на рахунках. Тобто пенсіонери не знімають гроші до копійки, не знають, скільки у них залишається на рахунках. Хоча на сьогодні банкіри і платять по залишках певний відсоток, але він відстає, наприклад, від рівня інфляції".

 

У Пенсійному  фонді визнають, що зацікавлені, аби якомога більше пенсіонерів отримували пенсію на картку. Тоді менші витрати на оплату поштових послуг.  В 2011-му за рахунок цього уже зекономили близько мільярда трьохсот тисяч гривень. Кажуть: видають та обслуговують картки безкоштовно, а платні лише окремі банківські послуги, від яких можна відмовитись. 

 

Людмила Соколова, директор департаменту зведеного бюджету ПФУ: "Мы в большей части заинтересовываем банки. Чтобы они работали и привлекали пенсионеров. Мы не имеем права заставлять пенсионеров открывать счета в банках. Это только добровольно. Если человек не желает, он получает через почтовое отделение, которое находится ближе к его дому по месту прописки".

Тим часом у громадських організаціях кажуть: виплачувати кошти на картки мають лише тоді, коли пенсіонер мешкає не далі ніж за 500 метрів від найближчого банкомата. Якщо ж такий спосіб розрахунків нав’язують, слід написати заяву зі скаргою до місцевого відділення Пенсійного фонду та зареєструвати її під певним номером. Якщо протягом тривалого часу не надходитиме відповіді - звертатись до вищої інстанції. А у випадку повторення таких дій - до прокуратури чи суду.

До списку новин