загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям стало краще жити, заявили у Мінсоцполітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

2533 гривні – саме стільки становить середня зарплата по Україні. У Мінсоцполітики кажуть - це на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Паралельно зменшується заборгованість по зарплаті. Кажуть, до 2010 року ця тенденція була спрямована у зворотньому напрямку.

"Станом на перше травня 2011 року заборгованість по зарплаті складає 1млрд 300 млн гривень. Що на 26,6%, або на 462 млн грн менше, ніж на початок діяльності нового уряду", - повідомляє на телеканалі UBR Василь Надрага, перший заступник міністра соціальної політики.

На тлі позитивної статистики, чиновники обіцяють активізувати роботу з легалізації зарплат. Для цього планують визначити категорії посад, які матимуть право на мінімальні зарплати. Мовляв, найнижчі доходи декларує зараз хто завгодно - від прибиральниці до директора компанії. Але підприємці попереджають: легалізація зарплат знищить бізнес

"На сьогодні податки обтяжують бізнес настільки, що підприємці якби і хотіли легалізувати зарплати, то практично це неможливо. Якщо вони виведуть з тіні всі зарплати, то це загрожуватиме бізнесу катастрофою. І про це в уряді прекрасно знають", - заявив Володимир Дзьобак, голова Всеукраїнської асоціації пенсіонерів.

Однак профільне міністерство вже розробило одразу шість законопроектів щодо легалізації заробітних плат. І відмовлятися від цієї ідеї не збирається.

До списку новин