загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Важка та шкідлива робота – не привід для підвищення пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Важко працювали і сподівалися за це на додаткову пенсію? Не поспішайте робити висновки. Адже спочатку треба, щоб ваша професія значилася у списку шкідливих - за які держава доплачує. Якщо її там немає, яким би тяжким труд не видавався - доплат не буде. Сподіваєтесь на старість отримати доплати за важку роботу? Перевірте, чи є ваша професія у відповідному списку взагалі. Бо якщо ні - то держава не повинна доплачувати щось до пенсії. Так вийшло з пані Ольгою. Вона 2 роки тому звільнилася із ветлабораторії, де працювала санітаркою. Каже заробила дуже сильну алергію через те, що контактувала з хімікатами.

Ольга Багінська, колишня санітарка Дубенської лабораторії ветмедицин : " Я не можу зайти ні в поліклініку, ні в лікарню, ні в перукарню, ні зуби полікувати в мене алергія. Я задихаюся за 10 років я втратила своє здоров’я".

Нині жінці 52 роки. Вона ще не на пенсії, але вже і не на роботі. На прожиття має лише 150 гривень. Від держави. Увесь цей час намагається отримати пільгову пенсію, оскільки вважає, що працювала у шкідливих умовах. 

Ольга Багінська, колишня санітарка Дубенської лабораторії ветмедицин : " Оце що я робила те все там, то я тим дихала. Навіть тими парами, що вона мені приносила з хімічного складу з радянських часів ту посуду, яку я видовбувала і я її мила. Я без освіти, вони мають дипломи, вони хваляться що в них є дипломи і вони мені давали таку посуду мити".

У жінки є висновок з Клініки профзахворювань інституту медицини праці Академії медичних наук. Там говориться - внаслідок роботи здоров'я погіршало на 10%. Та на її колишньому місці роботи кажуть - доплат за контакт з хімікатами навіть лікарі дипломовані не отримують

Алла Опалак, директор Дубенської лабораторії ветмедицини : "Не може вона мати право на пільгову пенсію, тому що сьогодні право на пільгову пенсію не підтверджено навіть нам лікарям. То яка сьогодні може бути мова про санітара, який не маючи ніякої освіти як ми можемо дати йому право на цю пільгову пенсію".

Водночас у ветлабораторії таки визнали - робота з хімією була. За це жінка отримувала до 20 % надбавки до зарплати та   7 додаткових днів відпустки.

Володимир Романюк, начальник управління ветмедицини у Рівненській обл.: "  І коли вони працювали вони отримували молоко, так як працювали в шкідливих умовах".

У пенсійному фонді розводять руками - мовляв пільгові пенсії отримують лише представники певних професій, перелік яких затверджений кабміном.  Санітарки ветлабораторії у них не значиться.

Тетяна Панащук, представник облуправління ПФУ в Рівненській обл.: " Просто цієї посади немає у списку, затвердженому постановою Кабміну №36 – посада ця відсутня. Немає в списку. Насамперед, якщо це робота на даний час, має бути в переліку посад і має бути атестоване робоче місце. Якщо організація не проводила атестації робочого місця, ми не можемо говорити про пільгове пенсійне забезпечення".

Тому єдиний вихід для жінки  - довести власну інвалідність. Та для цього повинна бути втрата працездатності хоча б на 30%.

До списку новин