загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американці зробили робота для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені з Массачусетського університету (UMASS) створили робота для догляду за літніми людьми, повідомляє TechRadar.

Робот uBOT-5 може визначити, що людина впала і не рухається, перевірити дихання і пульс, а також викликати службу порятунку.

Пересувається uBOT-5 на двоколісної платформі. Він оснащений сенсорним екраном, камерою, мікрофоном і двома маніпуляторами. Останні дозволяють роботові піднімати невеликі предмети.

За допомогою uBOT-5 літні люди можуть отримати онлайн-консультацію свого лікаря і поспілкуватися з онуками не виходячи з дому. Також робот нагадає своєму власникові про те, що пора приймати ліки.

Вироблений в умовах університетської лабораторії uBOT-5 коштує близько 65 тисяч доларів. Творці пристрою вважають, що в разі початку серійного виробництва вартість робота-доглядальниці опуститься до декількох тисяч доларів.

До списку новин