загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Депутати зменшать пенсійний вік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутати нового парламенту зареєстрували законопроект про скасування підвищення пенсійного віку. Посадовці пропонують знизити вік виходу на заслужений відпочинок для жінок до 55 років, а пенсійний вік чоловіків залишити на рівні 60. При цьому виплати хочуть призначати за наявності щонайменше десяти та п’ятнадцяти років страхового стажу відповідно. Сам розмір пенсії, згідно із документом, має перевищувати прожитковий мінімум або дорівнювати йому.

На думку Людмили Супрун, така ініціатива є абсолютно виправданою.

–Під час передвиборчої кампанії громади зверталися до мене із особистим проханням скасувати так звану пенсійну реформу, — сказала Людмила Супрун. – По-перше, закон про підвищення пенсійного віку суперечить Конституції України, адже має зворотну дію. По-друге, необхідно спочатку підняти стандарти медичного обслуговування і тривалість життя до європейського рівня, і лише після цього наслідувати Європу у сфері пенсійного законодавства.

Скасування реформи підтримують і громадяни України.

- Мені не вистачає п’яти років стажу для виходу на пенсію, але у селі роботи не має навіть для молодих, — каже житель села Оникієве Кіровоградської області Володимир Куліченко. — Однозначно, закон про підвищення пенсійного віку треба скасувати, і повернутися до попередніх норм.

Нагадаємо, в липні 2011 року було прийнято закон про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а для чоловіків-держслужбовців до 62. Це було зроблено з метою подолання дефіциту Пенсійного фонду, однак нововведення не дали бажаних результатів.

До списку новин