загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як доглядати за паркетом?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як всім відомо, будь-яка паркетна підлога потребує ретельного догляду. Якщо під час його експлуатації Ви будете застосовувати до нього поблажливий режим, то це не зажадає особливих витрат, а чистити паркетний настил дуже легко. Час від часу його потрібно підмітати або пилососити. Якщо Ви не знаєте, як доглядати за паркетом-запам’ятайте, що немає необхідності використовувати велику кількість води під час прибирання – цілком достатньо буде добре віджатою ганчірки.

 

Також завжди повинен лежати килимок біля вхідних дверей, щоб прийшли люди могли очистити своє взуття від піску, вологи і абразивів. Пам’ятайте, що одним з найлютіших ворогів паркету є пісок, який завжди залишає подряпини на покритті. Також не потрібно помилково вважати, що покритий килимом паркет буде добре захищений від піску, адже він весь час буде накопичуватися під килимом і без періодичних прибирань не обійтися.

 

Найкраще ходити по паркету у тапочках або будь-який інший м’якому взутті. Суворо забороняється ходити по паркету у вуличному взутті, особливо якщо вона на «шпильках» – велика ймовірність появи відколів, вм’ятин і тріщин. Також термін служби покритого лаком паркету добре скорочують домашні тварини, які можуть його подряпати або залишити на ньому плями. Ламінованим покриттям це не загрожує, однак сильні механічні дії також не будуть корисними.

 

Багато хто не уявляють, як доглядати за паркетом, якщо в приміщенні дуже багато меблів, яка легко подряпає покриття. Цю проблему також можна вирішити дуже просто: достатньо буде наклеїти на ніжки стільців, столів, дивана, шафи та інших меблів маленькі кружечки фетру. Буде просто відмінно, якщо Ваша меблі оснащена пластиковими або гумовими коліщатками.

 

У тому випадку, якщо Вам все-таки не вдалося уникнути пошкоджень паркету – доведеться його повторно циклювати і розкривати лаком. Якщо ж подряпини невеликі, то спеціальні відновлюючі засоби для паркету цілком впораються з цим.

Те, як доглядати за паркетом влітку – трохи відрізняється від інших періодів року, оскільки необхідно дуже часто провітрювати приміщення, щоб вся волога випаровувалася і не вбиралася деревиною. Фахівці стверджують, що оптимальна вологість повинна бути в межах від 40 до 60 відсотків. У тих випадках, коли рівень вологості стане більше 60% – паркет почне активно вбирати рідину і може спучитися. Якщо ж волого навпаки впаде нижче 40%, то паркет може почати розсихатися. З метою підвищення рівня вологості в приміщеннях взимку – використовуються зволожувачі повітря або ж великі відкриті ємності з водою (наприклад, акваріуми).

 

Якщо з якоїсь причини Ваш паркет виявилися залиті – необхідно якнайшвидше провести прибирання . У тому випадку, якщо вода тривалий час перебувала на паркеті, то лак в цьому місці потрібно відшліфувати і залишити його висихати на термін до 3 місяців.

До списку новин