загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери заполонили світ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кількість пенсіонерів і їхня частка в загальній чисельності населення в країнах, що належать до найбільших економік світу, різко зросте протягом найближчих восьми років, пише The Financial Times, посилаючись на дослідження фірми Mercer Human Consulting

Наприклад, у Німеччині зараз на пенсії можуть розраховувати 21% населення. До 2020 року частка цих громадян зросте до 23%. В Японії частка пенсіонерів збільшиться за вісім років з 24 до 28%. Для порівняння, в 2005 році їх було тільки 21%, відзначає «Лента.ру».

Згідно з повідомленням, уряди низки країн світу, наприклад, Франції, намагаються протидіяти зростанню соціального навантаження, поступово підвищуючи пенсійний вік і обмежуючи пільги. Це призводить до пошуку альтернатив, які може запропонувати приватний сектор.

Варто відзначити, що старіння населення і зростання частки пенсіонерів стосується не тільки розвинених країн Європи. Так, в Китаї в 2007 році тільки 8% громадян були старше 65 років. До 2020 року їх стане 12%, а ось частка працездатного населення (у віці 15-64 років) знизиться з 73 до 71%. Але ще більш різкі зміни відбудуться в Гонконзі, де частка пенсіонерів зросте з 12 до 18%.

У Росії кількість людей старше 65 років збільшиться не на багато - з 14 до 15% населення. Зате частка групи громадян з 15 до 64 років різко скоротиться - з 72 до 68%. 

До списку новин