загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В Україні епідемія ВІЛ переходить у нову фазу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров'я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику.

В Україні епідемія ВІЛ переходить у нову фазу

Довідка. Ситуація з ВІЛ/ СНІДом в Україні

Він був заснований у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, і ​​вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року. У 1996 році почала діяти Об'єднана програма ООН з ВІЛ/ СНІДу (UNAIDS).

Також саме сьогодні 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом Україна вперше приєднається до міжнародної кампанії RED.

У цей день о 17:00 головний символ країни Монумент Незалежності на Майдані Незалежності підсвітять червоним кольором на знак солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Кампанія RED об'єднує десятки міст в усьому світі і представляє різні способи проявити свою солідарність з ВІЛ-позитивними людьми.

У різні роки на Воротах Алькала в Мадриді була розтягнута символічна червона стрічка, величезне полотно з червоною стрічкою було розтягнуто біля Бранденбурзьких воріт, будівля готелю W в Лондоні і колесо огляду London Eye були підсвічені червоним кольором. У кампанії брали участь й інші міста, наприклад, Вашингтон, Париж, Торонто, Сідней і інші.

У цьому році до кампанії приєднається й Україна, щоб продемонструвати солідарність з ВІЛ-позитивними людьми та толерантність українського суспільства.

В Україні епідемія ВІЛ переходить у нову фазу

В Україні епідемія ВІЛ переходить у фазу, коли стрімко зростає число заражень статевим шляхом при гетеросексуальних контактах, пише ZN.UA.

За словами директора Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім Громашевського Віктор Марієвський, у ряді регіонів країни існують ознаки генералізації епідемії з поширенням її на благополучні верстви населення.

Марієвський зазначив, що ВІЛ увібрав найдосконаліші форми мінливості, які тільки відомі сучасній науці, а це робить практично безперспективним створення вакцин.

Очевидно, пише видання, що відбулася зміна домінуючих шляхів поширення ВІЛ-інфекції. Якщо коли-то основним шляхом інфікування було вживання ін'єкційних наркотиків, то сьогодні це статевий шлях.

У 2011 році таким чином було інфіковано 49% хворих, в той час як через вживання наркотиків захворів 31%. А серед молоді у віці 15-24 років ці цифри значно вищі: 89% дівчат від 15 до 24 років і 57,3% хлопців, які є ВІЛ-позитивними, заразилися через незахищені гетеросексуальні контакти. У той час як шляхом вживання ін'єкційних наркотиків було інфіковано 17,8% молодих людей.

Високим залишається і рівень інфікування через донорську кров. Цей спосіб інфікування зустрічається рідше, але за названою показником наша країна протягом останніх п'ятнадцяти років займає перше місце в Європі.

Як повідомив Марієвський, нині в міністерстві перебуває на затвердженні проект наказу, який на підставі останніх розробок НАМН України допоможе запровадити новий алгоритм скринінгу донорської крові.

Експерти також вважають за необхідне переглянути тактику скринінгових досліджень і забезпечити обстеження на ВІЛ широкого кола людей, що не входять у групи ризику.

Довідка. Ситуація з ВІЛ/ СНІДом в Україні

За 10 місяців 2012 року в Україні було зареєстровано 17 132 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них у 3344 дітей до 14 років). Це означає, що щодня у 2012 році діагноз ВІЛ ставили 56 українцям.

Регіонами, найбільш постраждалими від епідемії ВІЛ/ СНІДу залишаються Миколаївська, Дніпропетровська, Одеська, Донецька області та Севастополь.

Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 219 919 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 36 099 дітей). З 1987 року і до жовтня 2012 року від СНІДу в Україні померло 27 830 осіб, з них 321 випадок - це дитяча смертність.

Починаючи з 2008 року, українці найчастіше інфікуються через незахищений секс. Якщо в 2005 році через сексуальні контакти інфікувалися 33% людей, у яких була виявлена ​​ВІЛ-інфекція, то в 2010-2011 роках цей відсоток зріс до 45%.

Україна залишається лідером в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе понад 1% населення. І лише кожен другий знає про свій діагноз.

Щороку кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні зростало, але з 2005 року приріст нових випадків ВІЛ (прискорення епідемії) щорічно зменшується: у 2005 році в порівнянні з 2004 роком - плюс 15,6%, а в 2011 році в порівнянні з 2010 роком - плюс 3,4%.

А за десять місяців 2012 року в Україні вперше зареєстровано нових випадків ВІЛ-інфекції менше, ніж за той же період попереднього року.

В Україні рівень поширення ВІЛ-інфекції - один із найвищих у Європі. Про це заявила представниця Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан.За її словами, на 1 січня 2012 року в Україні зареєстровано 204 тис 403 ВІЛ-інфікованих. "Найбільш уразливі – молодь і підлітки. Вони схильні до того, щоб вести ризикований спосіб життя - вживання алкоголю, наркотиків сприяє цьому. Нам треба достукатися до молодих людей", - зазначила Есан.

Раніше повідомлялось, що в Україні внаслідок реалізації програми Глобального фонду "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні" вдалосяскоротити втричі з 2004 року темпи зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД. За оцінками міжнародних організацій, Україна має найгострішу епідеміологічну ситуацію з ВІЛ/СНІДу в Європі і серед країн СНД.

У березні 2010 року Міністерство охорони здоров'я відзвітувало про виконання держпрограми з недопущення поширення ВІЛ-інфекції на території України - відповідні заходи в 2009 році було недофінансовано більш ніж на 300 млн грн.

До списку новин