загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Автобуси не виїжджають у пенсійний день

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

— Маршрутчики й ті наживаються на пенсіонерах, — каже сивий чоловік років 65. 23 листопада об 11.30 стоїть на автобусній зупинці на вул. Першотравневій у селі Ковалівка Полтавського району. Майже годину чекає на автобус, щоб доїхати до Полтави. Каже, останній місяць водії зумисне пропускають рейси по понеділках та четвергах. Це пільгові дні, коли пенсіонерів мають возити безплатно.

На зупинці 10 селян. Шестеро з них пенсіонери.

— А зачєм їм задарма нас возити? — говорить 63-річна Галина Іванівна. — Кілька тижнів тому так само ждала. Зранку не було два рейси підряд. Чоловік 15 зі мною мерзли.

До Ковалівки їздять чотири приватні перевізники, рейси — щопівгодини.

— Вобщє з маршрутки вигнати можуть, — продовжує сивий чоловік. — Колись при мені пасажирка спитала, чого рейсу не було. Водітєль аж на ноги піднявся. Кричав: скажіть спасіба, що вобщє приїхав. Із салону виганяв.

Об 11.45 до зупинки під'їжджає мікроавтобус на 16 місць, повний пасажирів. Люди говорять, натомість мав бути більший — "Богдан".

— А це що за дєла? — говорить Галина Іванівна. — Вони б іще "запорожець" прислали. Людей за два рейси он скільки зібралося.

Третьою заходить до маршрутки.

— Шановний, чого рейсу не було? — запитує з порога у водія.

— "Богданчик" поламався, мене прислали, — відповідає нехотя чорнявий шофер.

— Це в них постоянно така отговорка, — шепоче жінка в зеленій хустці років 60, обхопила руками спинку сидіння, хитається. Поручнів немає.

Дорогою до Полтави автобус забирає людей у чотирьох селах. Робить 11 зупинок. У селі Терентіївка водій вже нікого не бере. У салоні до півсотні пасажирів. Більшість пенсіонерів стоять у проході.

— Ой, болить! — кричить жінка в червоному береті. Їй дверима притисло ногу. Водій швидко відчиняє їх.

— Сідайте, а то ще розплачетеся, — високий хлопець у сірому пальті підводиться. Пенсіонерка сідає. — Вам же вмисне треба пхатися в місто, коли люди на роботу добираються, — додає сердито.

Пенсіонери скаржаться, часто їх не пускають до салону.

— Посилаються на те, що мають тільки кілька пільгових місць, — розказує 60-річна Надія Бриж із села Залізничне Полтавського району. — За остальні треба платити.

Перевізника можуть зняти з маршруту

В обласному управлінні транспорту і зв'язку говорять, пенсіонери на відсутність пільгових рейсів досі не скаржилися. Це можна зробити телефоном.

— Найчастіше жаліються, що водії не хочуть брати в салон. Пояснюють, мало пільгових місць, — каже Ілля Чередніченко, заступник начальника управління. — Приватним перевізникам відшкодовують гроші за пенсіонерів. Якщо автобус зламався, має бути резервна машина. Коли таке сталося, будь-який пасажир може подзвонити нам за номером 56 11 68, сказати перевізника та час, коли не виїхав. Або ж написати заяву в управління. Перевіряємо на автостанції, чи був рейс. Як ні, розриваємо договір, виставляємо рейс на конкурс.

Багато дачників їдуть із Полтави в села. Водії беруть із них гроші, мовляв, вони не сільські жителі, а полтавські. Цього не мають права робити.

  Анна ЛАКИЗА

До списку новин