загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Багатих росіян хочуть позбавити пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 У Росії триває обговорення пенсійної реформи. За словами віце-прем'єра РФ з соціальних питань Ольги Голодец, зараз розглядається можливість введення якоїсь "точки відсікання" в 100 тис. рублів. Відповідно, високооплачувані працюючі пенсіонери, які отримують зарплату більше 100 тис. руб. , Можуть позбутися пенсії, повідомляє "Російська газета". 

У той же час, Ольга Голодец зазначила, що припинити виплати пенсій не можна. "Тому що у людей є права", - обнадіяла росіян віце-прем'єр. 

Подібна реформа може негативно позначитися на суспільстві, вважає Сергій Смирнов, директор Інституту соціальної політики та соціально-економічних програм НДУ "Вища школа економіки. "Це попахує дискримінацією інтелектуального прошарку пенсіонерів", - сказав він, додавши, що, на його думку, обмеження пенсійних виплат працюючих літніх людей - не що інше, як завуальоване збільшення пенсійного віку. 

Солідарний з ним і Микола Волгін, завкафедрою праці та соціальної політики Російської академії народного господарства та держслужби при президентові Росії: "Не варто цього робити, тому що ми відразу зіткнемося з негативним ставленням пенсіонерів. Воно й зрозуміло, зайвими 10 - 15 тисяч рублів ніколи не будуть, навіть при такому високому доході. Крім того, в сучасній Росії 100 тисяч вже не такі великі гроші, щоб позбавляти людей державних доплат ". 

Як вважає Віктор Геращенко, екс-глава Центрального банку, головне - щоб людина продовжувала працювати: "І при цьому абсолютно не важливо, яка у нього була або є зарплата. Так що з соціальної точки зору така пропозиція абсолютно неправильно і несправедливо. Людина в будь-якому випадку платить відрахування в пенсійний фонд через роботодавця. А при зарплаті в сто тисяч рублів і більше такі відрахування набагато вище. І чому тоді його потрібно позбавляти пенсії?. 

Ввести "точку відсікання" для високооплачуваних пенсіонерів можна, але з певними умовами, вважає Володимир Назаров, завлабораторією Інституту економічної політики ім. Гайдара, член Експертної ради при уряді: "Багато пенсіонерів отримують зарплату і пенсію одночасно не тому, що вони такі хитрі, а тому, що вони не дуже багаті. Треба стимулювати працю пенсіонерів: якщо працюють, то нехай працюють. Тому потрібно вийти на компроміс: якщо вже таку міру робити, то доцільно її застосовувати тільки до найбагатших ".

В кінці листопада Ольга Голодец повідомила, що уряд Росії має намір збільшити мінімальний стаж для отримання пенсії вдвічі: "Мінімальний стаж сьогодні становить п'ять років. До десяти років, ми плануємо, що він буде збільшений для отримання трудової пенсії. Є ще соціальна пенсія, для неї стаж не потрібен ". За словами Голодец, період реалізації пенсійної стратегії розтягнеться на десятиліття.

Раніше, в середині минулого місяця, президент Росії Володимир Путін підтримав законопроект про пенсійну реформу, однак запропонував доопрацювати і відкласти його введення до 2014 року. 

Сама пенсійна система, за задумом чиновників, стане трирівневою. Вона буде складатися з державної пенсії (40% від середньої зарплати), корпоративної (додатково 15%) і приватної (5%). До державної пенсії розробник закону - Мінпраці - докладає наступний гасло: відпрацюй 40 років, сплачуй 20% пенсійного тарифу - і гарантовано отримуй 40% середньої зарплати протягом 20 років.

До списку новин