загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Індексація зарплати працюючих пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 Індексація зарплати працюючих пенсіонерів. Працюючим пенсіонерам у першу чергу індексується сума оплати праці за місцем роботи (п. 9 Порядку № 1078). Пенсія працюючих пенсіонерів індексується з урахуванням оплати їх праці в розмірі, що не перевищує прожиткового мінімуму для працездатної особи (ст. 10 Закону № 491). ндексації підлягає дохід працюючого пенсіонера в межах прожиткового мінімуму, установленого для працездатної особи.

Виплата сум індексації здійснюється за рахунок коштів роботодавця. При цьому місяць призначення пенсії не є базовим при здійсненні індексації заробітної плати. Відповідно до п. 12 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою ПФУ від 25.11.2005 р. № 22-1, у разі працевлаштування особи, якій призначено пенсію, така особа зобов’язана протягом 10 днів подати до органу, що призначає пенсію, довідку про прийняття на роботу для проведення індексації. У подальшому підприємством, на якому працює пенсіонер, упродовж двох тижнів після проведення індексації має надаватися до органу Пенсійного фонду інформація про розмір оплати праці працюючого пенсіонера, її проіндексовану суму та суму індексації. Приклад Заробітна плата працівника-пенсіонера за січень 2012 року становить 3000 грн. Базовим місяцем для проведення індексації є квітень 2011 року. Сума індексації зарплати складає:

1073 x 1,2 : 100 = 12,88 грн.

Оскільки зарплата працівника, який є також пенсіонером, більше суми прожиткового мінімуму на працездатну особу, то вона підлягає індексації тільки в межах прожиткового мінімуму на працездатну особу (1073 грн.). Сума пенсії не індексуватиметься.

До списку новин