загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У столичному музеї показують ширми з гранатами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цього тижня в Музеї історії Києва представили нову виставку "Art & Wood". Це практичні, побутові арт-об'єкти - стільці, ширми, скрині, які розписали українські художники. Gazeta.ua

Проект стартував рік тому. "З кожним із художників ми обговорювали, кому з яким об'єктом цікаво працювати, - розповідає про задум виставки Маріанна Джулай, куратор проекту "Art & Wood". - Я розробила основні ескізи побутових речей - стільців, ширм, столиків, тумбочок, скринь. Замовили їх в столярній майстерні. Це прості дерев'яні меблі класичних форм".

Далі художники на свій смак їх оформлювали. Крім ширм, стільців та скринь на виставці показують авторську кераміку, живопис, графіку. Сам проект - це експеримент на межі мистецтва та дизайну. Тут можна побачити мінімалістичні, функціональні стільці та ширми з платівками. Або ж розписані пейзажами або декоровані під телевізор скрині, розмальовані торшери та футуристичні скульптури.

"Всі художники дуже не схожі один на одного. Приміром, Алла Жмайло зробила в ширмі невеликі дірочки і через них нанизувала із тонкої соломи мереживні узори. Ширма Олексія Белюсенко із зображеннями оголених дівчат. Дуже витончена робота. Є і надзвичайно "соковита" по кольору - ширма з гранатами. Зроблена в істинно грузинському колориті", - додає Маріанна Джулай.

У виставці прийняли участь 19 митців: Марта Базак, Олексій Белюсенко, Леонід Бернат, Груша (Григорій Столбченко), Ігор Єлісєєв, Ірина Єремєєва, Алла Жмайло, Неллі Ісупова, Сергій Козак, Надія Козак, Тетяна Кисельова, Олексій Малих, Оксана Попінова, Олена Придувалова, Тетяна Рубльова, Іван Семесюк , Борис Фірцак, Давид Шарашидзе.

Тут показують роботи з попередньої колекції та зовсім нові, створені спеціально для цієї виставки.

Музей знаходиться по вулиці Богдана Хмельницького, 7. Виставка триватиме до 14 грудня.

Вікторія ХОМЕНКО

До списку новин