загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунки пенсії працюючим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Статтями 40 і 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в редакції, що діяла до 01.10.2011 застосування середньої заробітної плати працівників, зайнятих в галузях економіки України, за календарний рік, передуючий року звернення за перерахунком пенсії передбачено НЕ БУЛО. Вказаний показник використовувався тільки при призначенні пенсії, а не при її перерахунку, що передбачене частиною другою статті 40 даного Закону, на яку частина четверта статті 42, регулююча питання перерахунків пенсії, не посилається. При перерахунках пенсії за час, відпрацьований після її призначення, використовувався показник середньої заробітної плати в галузях економіки України, який застосовувався при розрахунку раніше, тобто до перерахунку пенсії.

З 01.10.2011 перші три абзаци частини четвертої статті 42 вказаного Закону викладені в наступній редакції: «Згідно ст. 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в редакції, діючій з 01.10.2011, у випадку, якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводиться з обліком не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв в роботі.  Перерахунок пенсії здійснюється із заробітної платні (доходу), з якого обчислена пенсія. За бажанням пенсіонера перерахунок пенсії здійснюється із заробітної плати за періоди страхового стажу, вказані в частині першій статті 40 цього Закону (див. нижче), із застосуванням показника середньої заробітної платні (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. У випадку якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок пенсії здійснюється не раніше, ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) зарахуванням  страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) і заробітної плати, з якої була призначена (попередній раз перерахована) пенсія». При цьому згідно частини першої статті 40 вказаного Закону в редакції, діючій з 01.10.2011, для розрахунку пенсії враховується заробітна платня (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 01 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера і за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами в період до 01 січня 2016 року або у випадку, якщо страховий стаж, починаючи з 01 липня 2000 року складає менше 60 місяців, для розрахунку пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01 липня 2000 року незалежно від перерв.

До списку новин