загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Херсонщині готують пенсіонерів-комп’ютерщиків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонери-комп’ютерщики у Херсоні – це реально. Таких спеціалістів вже другий рік поспіль готують в одному з районних Центрів соціального обслуговування міста, у так званому «Університеті третього покоління». Причому, безкоштовно. 

Півсотні херсонських пенсіонерів залишили домашні справи та сповна віддалися навчанню. Більше вони не називають себе люди похилого віку, а гордо йменують – студенти «Університету третього покоління». У цьому навчальному закладі вони здобувають нові знання. До того ж, найрізноманітніші та безкоштовно. Які предмети хочуть опанувати, обирають самі. 

Університет працює на добровільних засадах, тож обов’язкових дисциплін і оцінок за успішність педагоги не виставляють. За новими знаннями так звані студенти ходять раз на тиждень. Якщо в минулому році їм читали здебільшого лекції, то в нинішньому, переважають практичні заняття. Аби відвідувачі могли опанувати комп’ютерну грамоту, районний Центр соціального обслуговування уклав угоду з однією з міських бібліотек, яка має спеціально обладнану залу.  Сертифікат про закінчення університету отримали вже 30 осіб. Та свої двері перед випускниками навчальний заклад не закрив, а запропонував продовжити шліфувати знання на 2 курсі. У нинішньому навчальному році кількість студентів зросла на 10 осіб. Причому, до мешканців Дніпровського району Херсона, до якого територіально належить університет, приєдналися люди із прилеглих до міста населених пунктів. Неблизька дорога не стала на заваді їхньому бажанню навчатися. Та головна мета «Університету третього покоління» – це соціальна активність людей похилого віку.

Тож, немолоді студенти проявили ініціативу та організували при закладі клуб «Здоров’я», а керівництво університету домовилося про оренду спортивної зали у школі. Подібних університетів на Херсонщині поки три. Один у Дніпровському районі Херсона, два інших у віддалених районах обласного центру.

До списку новин