загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поради медиків: що вдягати та як поводитися в морозну погоду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У зв’язку зі зниженням температури повітря можливе почастішання випадків переохолодження та обмороження. Медики звертають увагу на основні правила поведінки при низьких температурах повітря.

Рекомендовано:

― Одягатися багатошарово. Доречно одягнути кілька легких кофт замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне. Одяг має бути вільним. ― Захищати відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром. ― Мати додатковий одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі. ― Не виходити на мороз голодним. Обов’язково треба добре поїсти, краще вживати висококалорійні продукти. ― Заходити кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці. ― За можливості брати із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом. ― Працювати руками, рухати кінцівками, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах. ― Не перевтомлюватися.

Категорично не можна:

― Торкатися металу. Метал дуже добре проводить тепло, а отже, миттєво забирає його, і у місці контакту може виникнути обмороження. Те саме стосується бензину. Він може дуже швидко обморозити шкіру, а отже, під час роботи з подібними матеріалами на морозі неодмінно використовуйте водонепроникні рукавички. ― Вживати спиртне. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. А це заважає судинам оберігати від тепловтрат внутрішні органи. Крім того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що заважатиме вам вберегтися від ушкоджень у складних умовах. Пам’ятайте, що постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою нижче 7градусів за Цельсієм  вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров’ям.

Перша допомога при переохолодженні та обмороженні.

При появі перших симптомів переохолодження ― воскових плям та онімінні шкіри ― необхідно якнайшвидше перейти до теплого приміщення. У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба переодягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла.

При відмороженні слід дотримуватися принципу «внутрішнього» зігрівання уражених тканин: накладати термоізолюючі пов’язки (ватно-марлеві, бавовняні тощо), вживати теплі напої.

Ні в якому разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою або біля гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження.

«Обов’язково пийте якомога більше рідини ― будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. Прийміть знеболювальні та негайно зверніться за кваліфікованою допомогою», ― закликають медики.

До списку новин