загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Черкасах професор розповів, як підприємцям можна не платити податки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова Всеукраїнської спілки вчених-економістів Олександр Кендюхов під час учорашньої зустрічі з черкаськими підприємцями презентував проект соціально-економічного розвитку країни «Нова економіка», яку спілка розробила ще два роки тому.

Науковець разом зі своїми колегами пропонує стратегію, яка може докорінно змінити економічну ситуацію країни. Детально Олександр Володимирович зупинився на двох ключових позиціях проекту: податковій та пенсійній реформі. Перше, що пропонує вчений, – повністю реформувати податкову систему.

– У нашій країні підприємці податки платять з доходу. Відтак ми замінимо податки на доходи податками на витрати. Поясню, як це відбувається, на прикладі. Я купив в однієї жіночки кулькову ручку за 10 гривень. Із цих грошей вона 9 гривень з копійками залишила собі, і якусь частину передала державі. Але ми пропонуємо створити модель, за якої підприємець залишає собі 10 гривень, а податки передає державі покупець. Відтак підприємець повністю виходить із системи оподаткування, – говорить Олександр Кендюхов.

До цієї думки науковці дійшли, опрацювавши статистичні дані про надходження податків до бюджету за останні 8 років. Проаналізувавши дані про надходження ПДВ та податку на прибуток, вчені-економісти вирішили замінити ці податки компенсаційним податком на купівлю, який становитиме 3%.

– Найбільш оптимальним варіантом сплати цих 3% є створення системи електронних платежів, тобто перехід на безготівковий розрахунок. Коли країна перелаштується на цю систему, відрахування до бюджету надходитимуть так: приходжу я, наприклад, із карткою до магазину, роблю покупку. З моєї картки продавець одразу отримує кошти за проданий товар, 3% від моєї покупки йдуть на рахунок держави. Усе відбуватиметься автоматично, – пояснює науковець.

«Плюсом» свого проекту Олександр Кендюхов називає те, що в країні буде введений соціально справедливий податок, оскільки прості люди від нововведення жодним чином не постраждають, тоді як мільярдери платитимуть мільйони.

Представники спілки вважають, що несправедливою в Україні є і пенсійна система, тому що встановлюється вона суб’єктивно, незалежно від того, хто скільки працював.

– Ми пропонуємо перейти від відрахувань із заробітної плати на особисті пенсійні рахунки, які функціонують за принципом депозитних вкладів. Тільки йтимуть кошти не до державного Пенсійного фонду, а до державного пенсійного банку, – зауважив Олександр Володимирович.

Цим обговоренням Олександр Кенюхов сподівається підштовхнути громадськість до формування соцзапиту для реалізації їхнього проекту.

До списку новин