загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заробити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з законодавством особам, які вийшли на пенсію, трудитися не заборонено, отже, такий орган, як служба зайнятості, має вам сприяти в пошуку роботи. Зверніться до неї, і фахівці можуть запропонувати наявні вакансії відповідно до віку і професії.

* * *

Можна спробувати шукати заробіток самостійно, а саме вивчити пропозиції в газетах оголошень. Зазвичай роботодавці охоче беруть пенсіонерів на такі посади як вахтер, сторож, бібліотекар, продавець друкованих видань, розповсюджувач реклами тощо.

* * *

За допомогою мережевого маркетингу можна заробляти чималу суму щомісяця. Якщо пенсіонер має навички продавця і може знайти контакт з будь-якою людиною, то такі компанії як Ейвон, Оріфлейм, Цептер, пропонують займатися поширенням їх продукції. Її завжди можна продати не лише незнайомим людям, але й вашим знайомим та родичам, а вигоду залишити собі.

* * *

Якщо накопичена чимала сума для старості, то одним з варіантів безпечного заробітку можуть стати відсотки за вкладом. Для цього потрібно вивчити пропозиції банків, кредитних спілок, і там, де найбільша надійність та пристойний відсоток, – відкрити рахунок. Щомісяця або щокварталу вам будуть нараховуватися відсотки, які безпосередньо залежать від суми вкладу. Це може стати непоганою підмогою до пенсії.

* * *

Можна запропонувати консультаційні послуги різним компаніям. Якщо ви добре зарекомендували себе під час трудової діяльності, отримували різні нагороди, дипломи і впроваджували новаторські ідеї на підприємстві, то вашою особистістю можуть зацікавитися вельми солідні компанії, варто тільки самим вийти на них.

* * *

Для педагогів є можливість займатися репетиторством. Усі батьки хочуть щоб їх діти краще вчилися в школі. А заможні люди навіть самі шукають хороших репетиторів. Досить розклеїти оголошення про свої послуги на зупинках громадського транспорту або розмістити їх в різних газетах, на сайтах в Інтернеті.

* * *

Найбільш доступним джерелом доходів для освіченого пенсіонера може стати робота копірайтеразаробіток на написанні статей. Якихось особливих спеціальних знань такий вид заробітку не вимагає. У пенсіонерів тут навіть є певні переваги. На відміну від молоді, більшість літніх людей з дитинства читали книги. Тому вони володіють «почуттям мови» і багатим словниковим запасом. Отримати необхідні технічні знання можна на комп’ютерних курсах для літніх, яких з кожним днем стає дедалі більше. Як варіант, можна організувати «спільне підприємство» з онуками: Бабуся чи дідусь пише, а онук продає через Інтернет. На жаль, більшість наших пенсіонерів навіть не здогадуються про таку можливість заробити на життя. А в Інтернеті є чимало сайтів, які зацікавлені в таких (скромних) авторах, котрі не претендують на супервисокі гонорари.

* * *

Власники просторих будинків в красивих місцях (на узліссі, поруч з рікою, озером, морем) можуть відкрити свій бізнес – так званий зелений туризм. Обладнавши кілька кімнат всіма необхідними зручностями, створивши комфортні умови для відпочинку (що потребує, звичайно, певних фінансових витрат), господар може непогано заробляти на відпочиваючих. Крім красивих пейзажів та комфортних кімнат, приїжджих городян приваблюють такі, здавалося б, звичайні речі, як домашні овочі, фрукти, молоко від власної корівки, пасіка, а ще – риболовля, збирання грибів і ягід, катання на конях, човнах. Свої послуги ви можете запропонувати на спеціальних сайтах в Інтернеті, в тому числі й на тих, де ваша реклама буде розміщена безплатно. Зайдіть на такі сайти, погортайте пропозиції власників домашніх готелів, і чужий досвід підкаже вам нові ідеї.

* * *

Свій малий бізнес доцільно планувати. Ось найпростіший приклад. Найдешевша китайська парасолька коштує пару доларів. Пенсіонер, який уміє передбачати, що, скажімо, в літній сезон завжди під час дощу знайдеться чимало людей, які залишили свої парасольки вдома, додумається купити «про запас»   пару десятків таких парасольок, почекає дощової погоди, і швидко підійде до найближчої станції метро або в інші місця скупчення пасажирів. Скільки людей не хочуть мокнути під дощем? Скільки з них в той момент спізнюються на роботу і нервово тупцюють на виході з метро, чекаючи закінчення дощу? Скільки людей готові викласти 5 доларів за найдешевшу парасольку? Ось і спрацював ваш бізнес-план: вклали 40 доларів заробили 100. Непогано!..

До списку новин