загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сплата податку за землю пенсіонерами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до п.287.8 ст.287  Податкового кодексу власник нежилого приміщення ( його частини) у багатоквартирному житловому будинку сплачує податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Ця частка визначається співвідношенням загальної площі приміщення  до спільної площі усіх квартир і нежитлових приміщень у будинку.

Таким чином, власник  нежитлового приміщення (його частини) у багатоквартирному житловому будинку сплачує земельний податок на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно з урахуванням прибудинкової території і відповідно до цільового (господарського) призначення на підставі даних державного земельного кадастру.

Згідно зі ст.. 281 Податкового кодексу звільняються від сплати податку, зокрема, пенсіонери ( за віком).

При цьому  звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

·         для ведення особистого селянського господарства – у розмірі  не більш як2 га;

·         для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ( присадибна ділянка): у селах – не більше як0,25 га, в селищах – не більше як0,15 га, в містах – не більш як0,10 га;

·         для індивідуального дачного будівництва – не більш як0,10 га;

·         для будівництва індивідуальних гаражів – не більше як0,01 га;

·         для ведення садівництва – не більш як0,12 га.

Отже, пільга щодо сплати за землю для власників нежитлових приміщень (їх частин) у багатоквартирних житлових будинках на громадян  пільгової  категорії, в тому числі пенсіонерів, не поширюється.

До списку новин