загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Професія батька може негативно позначитися на здоров'ї майбутньої дитини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Професії деяких чоловіків можуть спричинити більший ризик отримання дефекту при народженні у їхніх дітей. Дослідники з Університету Північної Кароліни проаналізували дані по 14 тисячам молодих батьків, чия професія підпадає під одну з 63 категорій. Категорії визначалися тим, чи піддається чоловік на роботі впливу хімікатів і інших негативних чинників. З'ясувалося, що ряд професій може негативно позначитися на здоров'ї дитини внаслідок ряду можливих дефектів при народженні.

У зону ризику входять математики, фізики, програмісти, художники, фотографи, працівники сфери громадського харчування, ландшафтні дизайнери, перукарі, стилісти, офісні працівники, робітники на лісопилках, нафтовики, газовики, обслуговуючий персонал нафтових і газопроводів, працівники хімічної промисловості, друкарі, кранівники, екскаваторники, а також водії. Дослідники не змогли з'ясувати, чи впливає на здоров'я потомства наражання майбутніх батьків впливу хімікатів, і не змогли точно визначити, чи саме професія або місце роботи є причиною дефектів. Однак виявилося, що діти чоловіків, яким за родом діяльності часто доводиться працювати з розчинниками, більше за інших мають дефекти очей, серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту. За словами вчених, результати дослідження не є остаточними і свідчать лише про необхідність проведення більш ретельного вивчення.

Згідно з даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, в США з дефектами народжуються 1 з 33 дітей. Найбільш «безпечними» для здоров'я потомства є професії архітектора, дизайнера інтер'єрів, працівника сфери охорони здоров'я, стоматолога, пожежного, рибалки, працівника складальної лінії автозаводу, естрадного артиста, сталевара, ливарника, муляра, склодува, машиніста поїзда, солдата і професійного водолаза. Результати дослідження опубліковані 17 липня в виданні Occupational and Environmental Medicine.

До списку новин