загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перший віце-спікер Калетник: потрібно скасувати пенсійну реформу і переглянути медичну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ігор Калетник ззаявив, що новообраному парламенту слід узятися до реформування медичної галузі, а також скасувати пенсійну реформу. Про це Калетник розповів в інтерв'ю виданню"Комсомольська правда в Україні".

Калетник: депутати мають голосувати щодня

"Відповідну законодавчу ініціативу ми вже внесли в парламент. І вважаю, що депутатам слід проголосувати за скасування пенсійної реформи. Адже українці проти підвищення пенсійного віку. Тим більше що ці "нововведення" позитивно не позначилися на надходженнях до державного бюджету, зокрема до Пенсійного фонду", - заявив Калетник.

За його словами, на сьогодні медична реформа спотворена - в селі фактично зникли сільські амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти. Замість цього з'явилися лікарі сімейного типу з зарплатою 1500 грн. Така оплата праці призводить до демотивації їхньої роботи, вважає перший віце-спікер.

"Депутати від Компартії вже зареєстрували законопроект про скасування медичної реформи. Ми пропонуємо її переглянути. З'ясувати, зокрема, чому в лікарнях немає медичних препаратів та обладнання. Переглянути пільги, які існують при ввезенні ліків та медобладнання. Наведу простий приклад. За 11 місяців 2012 року в Україну ввезено ліків і товарів медичного призначення на 4 млрд дол. При цьому не сплачено податків на суму близько 6 млрд грн. Передбачалося, що несплачені податки повинні здешевити імпортні ліки в українських аптеках. Але цього не сталося. Радше навпаки, ліки подорожчали. А так бути не повинно... А багато препаратів могли б вироблятися і вітчизняними фармацевтами", - підкреслив Калетник.

Перший віце-спікер також заявив, що вже 10 січня Рада зможе взятися до повноцінної законодавчої діяльності.

"Почнемо з розгляду ратифікацій і тих законопроектів, які повернуті в парламент із зауваженнями і пропозиціями президента. А взагалі термінових законопроектів багато. В першу чергу необхідно розглянути законопроекти, які стосуються економічної складової, внести зміни в податкове законодавство, удосконалити "соціалку", реформувати законодавчу базу з освіти і науки. На законодавчому рівні вдихнути життя в розвиток українського села", - сказав Калетник.

Калетник: депутати мають голосувати щодня

Коментуючи ініціативу "регіоналів" ввести практику голосування щодо законопроектів один раз на тиждень, Ігор Калетник заявив, що, на його думку, депутати повинні голосувати щодня і в тому режимі, як це передбачено регламентом ВР. Про це повідомили в прес-службі Калетника.

"Я особисто ставлюся до такого голосування негативно. Депутат має брати участь у засіданнях парламенту щоденно. А також активно займатись законотворчою роботою в комітетах. Відповідно до процедури, яка нині передбачена регламентом", - заявив він.

"Якщо голосування проходитиме лише по четвергах, як пропонують провладні депутати, ефективність роботи Верховної Ради в кілька раз знизиться. Так само як і відвідуваність парламенту в інші, не пленарні дні", - підкреслив віце-спікер.

Разом з тим він наголосив, що фракція КПУ підтримує персональне голосування.

"Якщо брати нашу фракцію Компартії, у нас такої проблеми взагалі не існує. Тому що у нас всі народні депутати стовідсотково відвідують пленарні засідання. Всі 33 народних депутати. Тому у нас проблем немає ані при роботі із системою Рада, ані з чимось іншим", - сказав член президії КПУ.

"Для чого тоді інші народні депутати йшли у Верховну Раду? Щоб зробити собі один робочий день на два тижні? Коли ж тоді вони встигатимуть вирішувати інтереси власних виборців, які висловили їм довіру і надали місце у парламенті. Тому позиція тут, мені здається, дуже проста, зрозуміла, і не тільки для мене, але і для всього українського населення", - вважає Ігор Калетник.

Ми маємо знайти таку форму роботи, щоб народні депутати ухвалювали консолідовані рішення більшістю голосів. Незалежно від політичної належності.

"І перш ніж голосувати за закон, керувалися не суто політичними переконаннями, а насамперед логікою: що це дасть для держави в цілому, і для народу", - сказав віце-спікер.

Як повідомлялось, опозиція вимагає скасувати так звану пенсійну реформу уряду Миколи Азарова та повернути попередній вік виходу на пенсію для жінок.

До списку новин