загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

США вдалося уникнути "бюджетного обвалу"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект, який дозволяє уникнути "бюджетного обвалу", тобто різкого підвищення податків та запровадження заходів економії.

Законопроект, підтриманий раніше американським Сенатом, тепер має підписати президент США Барак Обама. Очікується, що він не зволікатиме з цим кроком.

Обама вже привітав досягнення домовленостей, які допоможуть США уникнути "бюджетного обвалу". Він назвав такі домовленості "ще одним кроком на шляху нових зусиль задля посилення економіки".

У своїй промові, яку він проголосив перед тим, як продовжити на Гаваях перервану різдвяну відпустку, Обама сказав, що підписавши закон, виконає свою передвиборчу обіцянку.

"Я підпишу закон, який підвищує податки для 2% найбагатших американців... і не дозволить зрости податкам для середнього класу", - сказав він.

Законопроект, який підвищує податки для багатих, було прийнято після тривалих переговорів у Сенаті між віце-президентом Джо Байденом і республіканцями.

Він передбачає підвищення податків для багатих американців. На досягнення угоди про заходи щодо скорочення федеральних витрат відведено ще два місяці.

Багато оглядачів висловлювали побоювання, що в разі провалу законопроекту американська економіка могла знову опинитися в рецесії.

Компромісна угода, досягнута в понеділок, містить поступку демократів - вони погодилися підняти стелю доходів для підвищення податків до 400 тисяч доларів на рік. Спочатку вони вимагали стелю в 250 тисяч.

Угода передбачає також відстрочку на два місяці на введення в дію раніше прийнятих автоматичних заходів по скороченню федеральних витрат в обсязі 1,2 трильйона доларів. Це дозволить конгресу і Білому дому приступити до нових переговорів.

Крім підвищення ставок прибуткового податку, угода передбачає:

Підвищення податку на спадщину з 35% до 40% на суми понад 5 млн доларів або 10 млн для сімейної пари;

Підвищення податків на капітал до 20%, що торкнеться пенсійних фондів та інших форм інвестицій;

Продовження на рік виплати допомоги з безробіття, що торкнеться 2 мільйонів американців;

Продовження на п'ять років податкових кредитів, які введені в допомогу бідним і незаможним сім'ям.

Нагадаємо, термін податкових скорочень, запроваджених за часів президентства Джорджа Буша, формально закінчився у вівторок.

У вересні 2012 року державний борг США перевищив $16 трлн.

До списку новин