загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна спізнюється на потяг євроінтеграції, - німецький аналітик

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цьогоріч держава остаточно втратила статус лідера Східного партнерства

Аналітик німецького Фонду Бертельсманна Корнеліус Охманн заявив, що у відносинах України та Європейського Союзу 2012 рік - є роком втрачених можливостей.

Ще рік тому на грудневому саміті Україна-ЄС, сторони заявили про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Утім, як констатує Охманн, за цей рік Київ суттєво не наблизився до підписання цього доленосного документу: демократичних зрушень немає, Юлія Тимошенко та Юрій Луценко залишаються за гратами, пише Dw.de.

"Часу на роздуми в української влади немає. Якщо угоду не буде підписано на наступному саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року, як пропонує Брюссель, то потяг може піти назавжди.Європейські еліти мусять концентруватися на внутрішніх проблемах, таких, як порятунок євро. Східна Європа втрачає увагу ЄС і домогтися особливого ставлення буде дедалі важче", - наголосив він.

За словами німецького аналітика, замість зближення з Євросоюзом - 2012 рік став для України роком регресу європейської інтеграції.

Найяскравішою ознакою цього Охманн називає той факт, що цьогоріч Україна остаточно втратила статус лідера Східного партнерства. Тепер він міцно закріпився за Молдовою. Як результат - Кишинів отримує більше грошей від ЄС і має значно вищі шанси наступного року підписати угоду про асоціацію, ніж Україна, зауважує аналітик.

Нагадаємо, в Україні за 2012 рік зменшилася кількість тих, які бачать майбутнє держави в Європейському Союзіводночас серед українців посилилася тенденція до зближення із Росією.

За вступ до ЄС, згідно з результатами дослідження DW-Trend, сьогодні виступають 52% опитаних - це найнижчий показник за останні кілька років.

До списку новин