загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як підтримати імунітет взимку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зима та холод – найулюбленіший час для хвороб. Але є способи протистояти цим шкідникам нашого здоров’я. Головна зброя людини в такій боротьбі – це її імунітет. Як краще підтримати свій імунітет взимку, читайте просто зараз.

Імунітетце опірна здатність організму до інфекційних агентів і чужорідних речовин. Вдень і вночі він невпинно бореться з бактеріями і вірусами, виводить токсини. Але навіть найсильніший імунітет, іноді втомлюється і втрачає колишню міць.

Перші ознаки зниження імунної активностішвидка стомлюваність, хронічна втома, сонливість або, навпаки, безсоння, головний біль, ломота в мязах і суглобах. Наступний етап – нескінченні хвороби, герпес на губах. Остання стадія – цілий набір хронічних хвороб і ускладнень.

Оскільки імунітет – це ціла система, на яку впливає велика кількість факторів, то і підвищити імунітет можна тільки зміцнивши весь організм в цілому.

Перше, що потрібно для підвищення імунітетуправильне харчування: овочі, фрукти, різні соки із сухофруктів, відвар шипшини. Восени і взимку потрібно обов’язково вживати білкову їжу. Також в зимовий час у свій раціон потрібно додавати лісові ягоди, такі як журавлина, брусниця. У них багато важливих мікроелементів і вітамінів.

Чудовим способом підвищення тонусу всього організму є вживання свіжовичавлених соків. З урахуванням сезону це може бути морквяний сік – у всіх його варіантах (чистий і в сумішах з іншими соками – яблучним, апельсиновим і т.д.). Це незамінна річ для очищення всього організму: для промивання печінки, а, отже, для усунення неприємного ранкового присмаку; для зміцнення нігтів; для усунення стягнутості шкіри і т.д. Або ж буряковий сік (для початківців сокової терапії – його потрібно пити тільки в сумішах 1:1, навіть можливо 1:2, щоб не викликати занадто сильну очисну реакцію). Він дуже добре відновлює енергетику (підходить тим, хто після свят відчуває слабкість і безсилля), покращує настрій, вирішує проблеми зі шкірою, промиває печінку.

Для імунітету найбільш важливими є вітаміни А і С. Але якщо з вітаміном С переборщити не страшно, то з вітаміном А потрібно бути акуратнішим. Він надовго відкладається в печінці. Надлишок також як і нестача вітамінів породжує різні проблеми зі здоров’ям. У будь-якому випадку краще вживати вітаміни, які містяться в натуральних продуктах: ягодах, фруктах, овочах.

Також чудовим засобом підвищення імунітету є терта морква, яєчний жовток. В принципі, при нормальному здоровому харчуванні, людина взагалі не потребує додаткових вітамінів, якщо, звичайно, вона не займається важкою фізичною працею або не має певних проблем зі здоров’ям.

А от під час хвороби потреба організму у вітамінах підвищується, тому можна додатково вживати вітаміни А і С. При перших ознаках застуди найкращим ліками є журавлинний морс. Якщо немає журавлини, заваріть шипшину або додайте до чаю аскорбінову кислоту.

Дуже важливо підтримувати свій імунітет і за допомогою різних процедур. В цілях профілактики добре робити промивання носоглотки. Налийте підсолену воду в чайник. Вода повинна бути теплою і комфортної для людини температури. Носик чайника піднесіть до ніздрі, влийте в неї воду, так щоб вона, витекла через іншу ніздрю. Втягувати воду не можна, оскільки можна втягнути не туди куди треба, внаслідок чого може загостритися гайморит і т.п. Вода повинна текти самопливом. Навіть якщо ніс забитий, певне терпіння і навик дозволить зробити цю процедуру. Це дуже добре допомагає як в профілактичних цілях, так і при тривалому нежиті.

Для підвищення імунітету дуже важливо вести здоровий спосіб життя. Не зашкодять загартовуючі процедури. Частіше гуляйте на свіжому повітрі, займайтеся спортом, відпочивайте. Проте відпочинок повинен бути правильним. Для імунітету небажана різка зміна кліматичних умов, особливо для певних груп: підлітків, оскільки в цей період відбувається дуже складна перебудова імунної системи і виникає багато різних захворювань; маленьких дітей; осіб старшого віку і для тих, хто страждає порушенням серцево-судинної системи.

При перших ознаках ослаблення імунітету не варто вживати різні препарати для підвищення імунітету. При надмірному вживанні імунно-активних препаратів можлива зворотна реакція, тобто порушення нормальної роботи імунної системи.

Загалом, їжте все природне, пийте трави, гуляйте на свіжому повітрі – і імунітет буде міцний і сильний, а значить і ви теж.

Варто пам’ятати

Коли у вас піднімається температура, в жодному разі не потрібно її відразу збивати. Температура – це доцільна біологічна захисна реакція організму. При підвищенні температури імунна система починає енергійно працювати. Організм виробляє інтерферон, який активно бореться з вірусами. Якщо температуру збити, то цей захист руйнується. Людина після цього може хворіти протягом довгого часу, в результаті набути хронічну хворобу. Якщо у людини піднялася температура, потрібно відлежатися. Часте пиття, журавлинний морс і відпочинок – все, що потрібно при застуді. Жарознижуючих засобів по можливості потрібно уникати.

До списку новин