загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Віра Чазова: «Волонтерство – це веління доброго серця»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні у всьому світі відзначають день волонтера. Волонтерський рух набирає обертів щорічно як в Україні, так і на Полтавщині. Цю тему Новини Полтавщини обговорювали з керівником Обласного волонтерського центру «Пенсіонер» Вірою Чазовою.

Віро Олександрівно, розкажіть будь ласка про особливості вашого волонтерського центру.

Рух волонтерів - пенсіонерів розапочався в  Полтаві  у 2000 році. Ми нараховуємо більше 12 тис. волонтерів у місті, районних центрах, селах, які обслуговуть десь 35  тис. немічних людей, інвалідів, самотніх.

Яку допомогу надаєте цим людям?

Надаємо допомогу найрізноманітнішу.   І прийти прибрати хату, і допомогти на городі,  а то й прийти, щоб просто поговорити. Якщо це самотня людина, якщо їй  одиноко - це дуже важливо. У нас є навіть такі волонтери, які самі  не ходять, але допомагають по телефону: позвонять, розрадять душу, щось розкажуть, і це вже дуже приємно, бо самотність украй  негативно впливає на людину.

Чи діє якась спеціальна підготовка волонтерів?

Уже майже 10 років працює школа волонтерів при Обласному госпіталі інвалідів війни. Ось і нещодавно там пройшли навчання більше 20-ти волонтерів-пенсіонерів. Також багато працюємо ми з молодими волонтерами медичного коледжу. Вони можуть виміряти тиск, зробити укол, надати якусь допомогу.

 

Чи вистачає волонтерів для допомоги?

Взагалі за останні 3-4 роки активізувався волонтерський рух. Але, всеодно всих на всих не вистачає.  Ми зараз проводимо велику роботу з, так би мовити, молодими пенсіонерами, людьми, які тільки йдуть на пенсію. Людина одразу залишається ізольованою від суспільства, і часто буває так, що вона втрачає авторитет навіть у власній родині. І ми одразу намагаємося залучити до нашої роботи. Адже у нас волонтерство - це не лише допомога літнім людям, а це й участь в клубах, дуже хороші  ветеранські хори, особливо в Нових Санжарах є такий.

Волонтерство, як таке - воно йде від душі?

Це йде тільки від душі, людина за примусом у нас не працює. Будь-яку людину не примусиш, адже волонтери не мають заробітної платні, це тільки веління доброго серця. І з кожним роком волонтерів стає більше. Тож приємно, що за понад 10-ть років кількість волонтерів на Полтавщині зросла від 45 до 12 тисяч.

До списку новин