загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Через накопичення у фондах державна частина чеської пенсії скоротиться

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У громадян, які підключаться до реформи чеської пенсійної системи, тобто будуть частково переказувати внески в комерційні пенсійні фонди, державна частина виплат скоротиться. Зниження пенсійних виплат від держави може скласти до 15%. Ці втрати, однак, повинні з певним прибутком компенсувати доходи, що нараховуються учасникам системи безпосередньо фондами. Про це заявив директор відділу соціального страхування Міністерства праці Томаш Маханец.

З 2013 року чеські громадяни мають право переказати 3% від суми своїх доходів у комерційні пенсійні фонди, до яких додадуть ще 2% понад обов'язкових відрахувань, але вже з власної кишені. Як стверджує уряд, система вигідна половині чеських громадян, оскільки вони заробляють більше, ніж сума середньої зарплати по країні.

Думки ж незалежних фахівців розділилися. Одні вважають, що система вигідна головним чином для багатших громадян. Інші, що до системи вигідно підключитися громадянам молодше 30-35 років. Деякі стверджують, що проект є програшним для всіх, бо державна система пенсій позбудеться частини коштів і в результаті громадянам ще доведеться доплачувати, щоб компенсувати недоліки.

До списку новин