загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Навіть якщо політично змінити владу, то економічно вона залишиться в тих самих руках - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нинішня влада до 2015 року шляхом приватизації може сконцентрувати у своїх руках основні економічні об’єкти, що може призвести до дуже складної економічної ситуації. Про це заявив екс-голова Фонду Держмайна Олександр Бондар.

За словами Бондаря, стратегія цієї влади – все майно зібрати у своїх руках. «Тому, якщо ця влада прийшла саме з цією метою, то від неї вимагати чогось іншого немає ніякого сенсу», – вважає він.

«Безумовно, якщо так до 2015 року буде продовжуватися, то при кардинальній зміні влади буде дуже складна економічна ситуація. Тому що всі ці об’єкти сконцентровані в одних руках – це повний монополізм», – зазначив Бондар.

«Скажімо так, навіть якщо політично змінити владу, то економічно вона залишиться в тих самих руках. Можете уявити, що ці олігархи будуть робити з цими об’єктами, як будуть саботувати нову владу, створюючи економічні колапси, і кризу і таке інше», – наголосив він.

«Наведу приклад: якщо у 2015 році поміняється президент на кардинально іншого, то структури СКМ можуть по всій Україні відключити електроенергію. І країна стане. Як шантаж, як тиск і таке інше. І спробуйте новому президенту щось в цій ситуації реально зробити. Тому ситуацію вони доведуть до 2015 року до повного економічного колапсу такими діями», – відзначив Бондар.

Нагадаємо, у 2012 році річний план приватизації був виконаний на 67,6% (6 млрд 763 млн грн).

Бондар пояснює, що головною причиною невиконання плану є те, що держмайно продають «в одні руки без всяких конкуренцій і за стартовими цінами».

Олександр Бондар був керівником Фонду держмайна України (1997-2003 роки), заступником голови ФДМУ (2005-2006), народним депутатом (працював у профільному комітеті Верховної Ради упродовж двох скликань).

До списку новин