загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фінанси співають… псалми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відтепер туристи, які відвідують маленьку державу-місто, розміщену всередині території Рима, повинні сплачувати за сувеніри готівкою. Нині також неможливо замовити й оплатити через Інтернет вхідні квитки до всесвітньо відомих ватиканських музеїв, які щороку відвідують майже п’ять мільйонів туристів. 

Офіційні джерела Італійського банку розяснюють ситуацію так: Ватикан як суверенна держава може мати будь-які електронні платіжні системи, однак їхнє функціонування не можуть поки забезпечувати італійські кредитні установи. А ЗМІ повідомляють, що італійський центробанк заборонив комерційним банкам працювати на території Ватикану доти, доки міні-держава не затвердить норми Євросоюзу з протидії відмиванню грошей.

Щоправда, окрім готівки, на території Ватикану можна нині розплачуватися банківськими чеками та картками ватиканського банку «Інститут релігійних справ», та його послуги доступні лише для невеликого числа підданих Папи Римського.

Досі не відомо, на який час припинено всі електронні платежі у Ватикані. Хоч представник Святого престолу Федеріко Ломбарді заявив, що відповідні служби Ватикану нині ведуть переговори з різними провайдерами електронних банківських послуг, і висловив сподівання, що незабаром ці системи знову запрацюють.

Побувати біля базиліки Святого Петра можна безкоштовно, а от відвідати  ватиканські музеї — лише за готівку. Фото з сайту wordpress.com

До речі, в минулому у Ватикану вже виникали  серйозні проблеми  щодо питання відмивання «брудних» грошей. Зокрема у вересні 2010 року прокуратура міста Рима наклала арешт на переказ Ватиканом 23 мільйонів євро, що перебували на одному з рахунків  одного італійського банку, і порушила у цьому зв’язку справу проти президента банку «Інститут релігійних справ», змушеного згодом піти у відставку, повідомляє  інформаційне агентство ЛІГАБізнесІнформ. 

До списку новин