загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Старіння - це не для нас! 13 правил молодості у 2013 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для більшості людей молодість асоціюється з фізичним і психологічним здоров'ям. Якщо людина може займатися улюбленою справою, вести активний спосіб життя, радіти й дивуватися, то вона цілком може вважати себе молодою і повною сил. Не кількість прожитих років старить людину, а те, що вона не використовує величезні ресурси молодості, здоров'я і довголіття, закладені в людському організмі. У силах кожного віддалити старість, зробити так, щоб процес старіння йшов якомога повільніше й непомітніше.

 Правила вашої молодості:

 

1-е правило. Дотримуйтеся здорового способу життя.

Позбавтеся від шкідливих звичок, кидайте курити, не зловживайте спиртними напоями, їжте менше солодкого. Про згубний вплив шкідливих звичок знають усі, але далеко не всі дотримуються цього правила, а це перше, що сприяє довгій молодості організму.

2-е правило. Слідкуйте за харчуванням і травленням.

Якщо хочете зберегти молодість, переглянете режим харчування. Не переїдайте. Знизьте кількість уживаних калорій з 2.500 до 1.500. Це зменшить навантаження на клітини організму й підтримає їхню активність. Приймайте в їжу якомога більше свіжих овочів і фруктів, пийте трав'яні чаї. Ретельно пережовуйте їжу. Це сприяє посиленню вироблення травних ферментів, допомагає нормалізувати тонус кишківника. Як результат - корисні речовини з їжі краще засвоюються, шлаки краще виводяться. Пийте чисту воду. Виявляється, при нестачі рідини наш організм починає відчувати стрес і в мозок надходять сигнали, схожі на сигнали голоду. Ми починаємо їсти замість того, щоб просто попити. Непотрібні в даному випадку живильні речовини відкладаються в самих потаємних куточках нашого організму, і з часом тіло стає невпізнанним від надлишків цих відкладень.

3-е правило. Приймайте вітаміни!

Користь вітамінів для людського організму не можна недооцінювати. Вітаміни необхідні для активізації формування тканин і їхнього оновлення, для нормального функціонування внутрішніх органів і систем людини. Без додаткового прийому полівітамінів сьогодні обійтися дуже складно. Особливо це стосується людей, що проживають в екологічно несприятливих районах. З профілактичною метою рекомендується приймати вітамінно-мінеральні комплекси від 1 до 3 разів на рік, курсами по 1-2 місяці. Однак не можна забувати про помірність. Шкідлива не тільки нестача вітамінів, але і їхній надлишок, що призводить до гіпервітамінозу.

4-е правило. Дотримуйтесь посту!

Вченими доведено, що піст корисний для людського організму й має важливе значення: перехід від пісної їжі до м'ясної і навпаки зміцнює імунітет, поліпшує роботу внутрішніх органів, склад крові, самопочуття й здоров'я в цілому. Пісна їжа сприяє м‘якому очищенню організму від шлаків і продуктів розпаду, допомагає вивести зайву рідину й зменшити рівень «поганого» холестерину. Але дотримуватися суворого посту можна не всім. Для тих, хто страждає хронічними або генетичними захворюваннями (цукровий діабет, хвороби травлення, серцево-судинні захворювання і т.п.), попередньо варто проконсультуватися з лікарем.

5-е правило. Уважно ставтеся до того, скільки ви спите.

Повноцінний, здоровий сон сприяє відновленню нервової системи й оновленню клітин організму. Спіть у прохолодній кімнаті. Дослідження показали, що ті, хто спить при температурі 17-18 градусів тепла, довше залишаються молодими.

6-е правило. Більше рухайтеся.

Навіть незначне збільшення фізичної активності допоможе вам зберегти молодість. Помірні фізичні навантаження покращують кровообіг, роботу серця, сповільнюють старіння шкіри, сприяють збереженню гнучкості і рухливості суглобів, сухожиль. Відмінним фізичним навантаженням є ходьба.

7-е правило. Уникайте зайвого стресу.

Тривалий вплив стресу впливає на здоров'я і прискорює процес старіння. Стрес є причиною багатьох захворювань (серцево-судинних, шлунково-кишкових, аутоімунних і т.д.) Тому необхідно навчитися чинити опір стресовому стану, налаштуватися на позитивний лад і не дозволяти собі втрачати життєву енергію.

8-е правило. Заведіть домашню тварину.

Доведено, що люди, які утримують домашніх тварин, менш схильні до депресій і деяких захворювань, швидше відновлюють свої сили й живуть довше. Турбота про домашніх вихованців відволікає від негативних думок і позбавляє самотності.

9-е правило. Своєчасно звертайтеся до лікаря.

Не варто ігнорувати хронічний біль, краще звернутися за медичною допомогою. Будьте розсудливі, не займайтеся самолікуванням. Пам'ятайте, що своєчасне звернення до лікаря - вирішальний фактор повного і швидкого лікування хвороби. Не нехтуйте профілактикою захворювань. Відвідуйте стоматолога.

10-е правило. Закохуйтеся!

На світі немає більш дієвого засобу від старіння, ніж любов! Кохання - найпотужніший цілющий еліксир. І вік цьому не перешкода. Кохання оновлює, освіжає й окрилює. Загальновідомо, що життя сімейних людей триваліше, і вони довше зберігають соціальну й фізичну активність.

11-е правило. Частіше бувайте на свіжому повітрі.

Це правило особливо актуальне для міських жителів. Чисте, свіже повітря необхідне для здоров'я людини, для його гарного самопочуття. Кисень необхідний для метаболізму клітин шкіри. Чим більше часу ви будете проводити на природі, тим довше зможете залишатися бадьорими та активними.

12-е правило. Тренуйте головний мозок.

Результати досліджень показали, що для збереження молодості й здоров'я людському мозку, як і тілу, необхідне тренування. Отримання нових знань, навичок і вмінь є ефективним способом зміцнення здоров'я мозку й захисту його від вікових змін. Більше читайте, вчіть іноземні мови, освоюйте нові види діяльності, подорожуйте - це допоможе зберегти ясний розум, пам'ять і зробить ваше життя щасливішим.

13-е правило. Будьте в гармонії з собою.

Гармонія має бути у всьому, насамперед у думках, емоціях, вчинках. Намагайтеся до всього ставитися з гумором і позитивом, більше смійтеся, будьте доброзичливі до оточуючих. Головне в боротьбі зі старінням - це ваша внутрішня позиція, особиста вікова планка. Найзгубніша звичка людини - це вишукування в собі ознак старості, немічності й безсилля. У людині достатньо творчої сили, щоб протистояти переконанню, що старість неминуча.

Зробіть своїм девізом фразу: «До тих пір, поки дух мій молодий, до тих пір, поки в мені живе юність, я не постарію!».

Нехай ці 13 правил молодості зроблять ваше життя кращим у 2013 році! Будьте завжди молоді, щасливі й живіть довго!

Дана Суліменко,

спеціальний кореспондент ВАП

До списку новин