загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щедрівки на Старий Новий рік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щедрик-ведрик, Дайте вареник! Грудочку кашки, Кільце ковбаски. Іще мало - Дайте сало. А іще не вся - Дайте порося! *** Щедрик-ведрик, дайте вареник, Грудочку кашки, кільце ковбаски, А ще й вареничку, а ще й паляничку, А ще й на дохід паляницю і хліб, Решето вівса, а зверху ковбаса! Добрий вечір! *** Щедрик-ведрик, Дайте вареник, Грудочку кашки, Кільце ковбаски, Іще того мало, Винесіть сала, Коробку вівса, Зверху ковбаса, Щедрівочка вся! Щоб у вашій сім’ї Повно було на столі! І хліба, і сала – Усього, що земля надала! *** Щедрик-ведрик, Дай вареник, Щедрик-ведрик, Сивий веприк. Із колосочка - Жита мисочка, Із снопочка - Ціла бочка. Мені - млинець, Грудочка кашки, Пару яєць. *** Щедрик-ведрик, дайте вареник, Грудочку кашки, кільце ковбаски. Коли мало — дайте сало, Коли донесу — дайте ковбасу. Горобчик летів, хвостиком вертів, А ти, дядьку, знай, — копієчку дай!  

*** Щедрик добрий, Я не згірший, Дайте млинця, Котрий більший! Що щедрушка, То пампушка, Що й щедреник, То й вареник. *** Щедрий вечір, добрий вечір Я щедрую у дядька. Дайте, дядьку, пиріжка. Як не дасте пиріжка - Візьму вола за рожка, Та виведу на меруг, Та й викрутю кривий руг Буду волом робити, Кривим рогом трубити.  

*** Щедрик на бедрик. Дайте вареник Маті казала. Щоб дали сала. Батько сварився. Щоб не барився. Та давайте хутчій, Побіжимо шпарчій. Бо короткі свитки Нам померзнуть литки. *** Післала нас мати в село щедрувати, А батько сварився, щоб я не барилась. А мати казала, щоб Ви дали сала. Виносьте книш, бо пущу в хату миш! Виносьте ковбасу, бо хату рознесу! Дайте ще й кишку - з’їм у затишку. Дайте, дядьку, п’ятака, А Ви, тітко, гроші, Та й будьте хороші! *** Ой, господар, господарочку, Пусти в хату Меланочку, Меланочка чисто ходить, Нічого в хаті не пошкодить. Як пошкодить, то помиє, Їсти зварить та й накриє. Добрий вечір! *** Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я. А пан, як господар. Господиня, як калина. А діточки, як квіточки. Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я!

*** Щедрик, щедрик, щедрівочка Щедрик, щедрик, щедрівочка, Прилетіла ластівочка, Стала собі щебетати, Господаря викликати: -Вийди, вийди, господарю, Подивися на кошару, Там овечки покотились, А ягнички народились. В тебе товар весь хороший, Будеш мати мірку грошей. Хоч не гроші,то полова, В тебе жінка чорноброва. Щедрик, щедрик, щедрівочка, Прилетіла ластівочка.

***

Ой чи є, чи нема пан господар вдома Ой чи є, чи нема пан господар вдома, Щедрий вечір, добрий вечір, пан господар вдома? Ой є він, є, сидить поконець стола, Щедрий вечір, добрий вечір, сидить поконець стола. А на тім столику три келішки стоять, Щедрий вечір, добрий вечір, три келішки стоять. З першого келіха п'є Пречиста Діва, Щедрий вечір, добрий вечір, п'є Пречиста Діва. З другого келіха сам Господь ужива, Щедрий вечір, добрий вечір, сам Господь ужива. З третього келіха сам господар ужива, Щедрий вечір, добрий вечір, сам господар ужива. *** У нашій криниці Плавають синиці. А ви, молодиці, Печіть паляниці, З печі виймайте, Нам по пиріжку дайте. Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! А за сим словом будь же нам здоров, Можний паноньку, господареньку, Не сам з собою, з господинею, З господинею та й з діточками. Віншуємо ж тя щастям, здоров'ям, Щастям, здоров'ям та й новим роком, А й новим роком та й довгим віком! ***

Ой сивая та і зозулечка Ой сивая та і зозулечка. Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! Усі сади та і облітала, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! А в одному та і не бувала. Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! А в тім саду три тереми: Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! У першому - красне сонце, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! У другому - ясен місяць, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! А в третьому - дрібні зірки, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! Ясен місяць - пан господар, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! Красне сонце - жона його, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я! Дрібні зірки - його дітки, Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я!  

До списку новин