загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Податок на нерухомість доведеться платити навіть пенсіонерам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Власники маленьких квартир і будинків теж будуть платити податок на нерухомість. Про це розповів на прес-конференції директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В’ячеслав Бусарєв.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, Бусарєв зазначив, що податком не обкладатимуть власники нерухомості, якщо житлова площа їх квартири менше 120 кв. м, а житлова площа будинку – менше 250 кв. м. При цьому він уточнив, що пільга в 120 і 250 кв. м поширюється тільки на один об’єкт нерухомості, а якщо у громадянина є дві квартири або квартира і будинок, то, відповідно до закону, він звільняється від сплати податку за один об’єкт за вибором, а за другий він платить податок в повному обсязі.

«Якщо у власника два об’єкти, один з них, наприклад, 50 кв. м, а інший 40, за один з них треба буде платити податок », – сказав він.

На зауваження журналістів, що спочатку цей податок позиціонували як податок на сверхплощаді для багатих, а насправді під нього підпадуть навіть пенсіонери, Бусарєв сказав: «Це не податок на багатих, це податок на нерухоме майно. Тому, якщо володієш двома об’єктами житлової нерухомості – зобов’язаний заплатити ».

За його словами, громадяни зможуть звернутися в податкову службу з заявою про розстрочення платежів. «За таким громадянам ми зобов’язані будемо розглядати заяви для того, щоб соціальне навантаження зняти з людини за платежем. По кожному індивідуально. Але я вам можу навести приклад позитивний по громадянам пенсіонерам, вони все в обов’язкових платежах виконують свої зобов’язання. Вони дуже дисципліновані платники », – сказав він.

За словами Бусарева, в середньому в рік за квартиру середньої житлової площі торба сплати складе приблизно 300 гривень, за будинок середньої житлової площі – 800 гривень.

«Триста і вісімсот гривень на рік – це великий платіж, але він можливий», – вважає податківець.

До списку новин