загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Юридична консультація

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На запитання наших читачів відповідає юрист Наталя СОКОЛОВА.

Федір Г., м. Очаків:

– Я пенсіонер. Хотів би дізнатися, які діють пільги для пенсіонерів при проїзді у громадському транспорті.

– Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.93 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» пенсіонери за віком мають право на безплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах. Також Міністерство фінансів України під час уточнення показників Державного бюджету на кожний рік передбачає витрати, пов’язані з безплатним проїздом пенсіонерів за віком.

Згідно зі статтею 37 Закон України від 05.04.01 № 2344-ІІ «Про автомобільний транспорт» (далі – Закон) пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно із законом. Види та обсяги пільгових перевезень установлюються замовленням, у якому визначається порядок компенсації автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, збитків від цих перевезень.

Відповідно до абзацу 5 статті 39 Закону документами, на підставі яких виконуються пасажирські перевезення для пасажира, є квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду – посвідчення особи встановленого зразка). А стаття 41 Закону визначає, що пасажир зобов’язаний: мати при собі квиток на проїзд, на перевезення багажу, а за наявності права пільгового проїзду – відповідне посвідчення.

Тобто Ви маєте право на безплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах, а саме на маршруті, який не виходить за межі території населеного пункту та який з’єднує населені пункти і протяжність якого не перевищує 50 км, за умови пред’явлення пенсійного посвідчення.

До списку новин