загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Національний музей розвитку науки та інновацій у Токіо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний музей розвитку науки та інновацій (MIRAICAN) – новий тип музею науки, що є прямим провідником між людиною та високоосвіченим XXI століттям.

Створення музею стало можливим завдяки Основному закону щодо науки та техніки, який був прийнятий у Японії у 1995 році. Положення закону були направлені на активне сприяння розвитку науки та техніки. Через три роки Міністерство освіти, Міністрество міжнародної торгівлі, промисловості та науки, а також Агенство технологій прийняли рішення про створення «Академічного парку Токіо» у центрі Metropolitan Waterfront Subcenter. Трошки пізініше корпорація «Наука та техніка Японії» вирішила створити додаткову структуру для розповсюдження інформації про науково-технічний рівень розвитку країни, проведення виставок технічних новинок, обміну відкриттями між дослідниками. Почалось будівництво восьмиповерхового Національного музею розвитку науки та інновацій, котре було завершене у березні 2001 року.

В цей же час музей визначився зі своєю емблемою – коло, яке перетинають декілька дуг. Вони мають символічне значення: «Земля та супутники на орбіті», «ділення клітини», «рух електронів» і т.п. Крім того, графічний символ виражає чотири основні тематики музею: «Довкілля Землі та її межі», «Науки про життя», «Інновації та майбутнє», «Інформаційні науки та технології для громадськості». Родзинкою емблеми є те, що її колір та форма не є постійними, вони можуть змінюватися залежно від способу використання. Це відображає підхід до музею як «об’єкта, що рухається», відкритого до постійних змін.

З 1 листопада до 15 грудня 2000 року Національний музей розвитку науки та інновацій оголосив конкурс на вибір імені, за яким музей буде відомий у світі. Всього було прийнято 1,857 пропозицій. В результаті музей назвали MIRAICAN, що розшифровується наступним чином: Національний музей розвитку науки та техніки – це посудина (CAN), наповнена майбутнім (MIRAI). Музей дозволяє людині зіткнутися зі світом, у якому вона може (CAN) отримати уявлення про майбутнє (MIRAI). Офіційно музей був відкритий 9 липня 2001 року.

У виставкових залах розділу «Дослідження меж» відвідувачі мають можливість вивчити історію Землі та отримати уявлення про майбутнє нашої планети, побачити моделі Місяця та планет Сонячної системи. Експонується надчутливий сейсмограф «Hi-net», котрий був розроблений для того, щоб зрозуміти характер виникнення землетрусів післі руйнівного землетрусу у Хансин-Авадзі. Тут ви можете побачити реальні сейсмографічні та фактичні дані, що передаються сейсмографами, розташованими під землею у приблизно 800 районах Японії. Цікаву інформацію про поведінку вулкана Мауна-Кеа на Гаваях передає телескоп Subaru – найбільший у світі однодзеркальний телескоп високої точності.

Спеціальні експозиції присвячені вивченню генома, його еволюції та передових технологій геномного аналізу; дослідженню складної структури мозку людини – органа, в якому міститься більше 14 мільярдів клітин, відомих як нейрони; демонстрації медичного обладнання, роботів, котрі гарантують безпечне та надійне лікування пацієнтів.

Особливий інтерес для відвідувачів становить секція музею «Створи своє майбутнє». Саме тут можна повністю зануритися у світ технологічних пошуків та останніх науково-технічних розробок. Майбутнє японці не уявляють без появи багаточисельних роботів. На виставці можна побачити людиноподібного робота ASIMO, який був створений у 2002 році. Його розміри, вага та повна рухомість дозволяють ним легко керувати.

Цікавість викликає і розроблений у 2005 році робот «Paro». Він виглядає як дитинча тюленя и здійснює терапевтичний, заспокійливий вплив на людину. До того ж, з ним можна поговорити. Відвідувачів незмінно дивує робот, який з високою швидкістю та точністю може відтворювати складні людські рухи. Він здатен розпізнавати та ловити м’яч, кинутий зі швидкістю, що перевищує можливості навіть найталановитішого бейсболіста.

Виставка «Стиль життя у 2050 році» починається з мультфільма про ученицю середньої школи у 2050 році. Вона перевдягається одним натиском кнопки та відправляється до школи на одномісному ґвинтокрилі. Далі відвідувачі можуть потрапити в уявне місто Ітукасі Сіті. За допомогою спеціального екрана в ньому можна зареєструватися та відвідати місто майбутнього у 2050 році. Завдяки вмонтованим камерам у модельованому місті його жителі розкажуть про те, як 35 передових технологій (наприклад, надпровідний кабель) покращили їхнє життя. Для того щоб стати громадянином Ітукасі Сіті, відвідувач музею повинен запропонувати свої ідеї з удосконалення життя міста майбутнього. Відразу ж можна побачити як ці ідеї вплинули на розвиток міста за чотирма параметрами: довкілля, матеріальна сфера, індивідуальна сфера та суспільний устрій. Також надається додаткова інформація про місто, його карта, повний опис 35 нових технологій. Відвідувачам, які стали громадянами міста, пропонується спеціальні послуги, зокрема, копія їхньої карти мешканця, графік зростання міста.

Цікава розробка – практична модель Всесвітньої павутини, що має п’ять терміналів. За допомогою білих та чорних кульок відвідувачі можуть складати повідомлення та відправляти їх на інші термінали. Ця спрощена модель демонструє, яким чином передаються повідомлення між комп’ютерами та мобільними телефонами. Термінали можуть відправляти та приймати повідомлення, оскільки вони пов’язані між собою мережею. Інтернет – це всесвітня система компютерних мереж, обєднання яких стало можливим завдяки протоколу IP та принципу маршрутизації пакетів даних.

У музеї можна також ознайомитися з цифровим мистецтвом, яке позиціонується як «нове промислове мистецтво для цифрової доби». Цю концепцію розкривають вісім робіт, головний мотив яких – будиночок для проведення чайних церемоній, де представлене все різноманіття японського мистецтва та ремесел.

У кінотеатрі, екран якого має сферичну форму, відвідувачам пропонують подивтися декілька фільмів, в тому числі у форматі 3D, про планету Земля та космос, про зоряне небо, про зародження Всесвіту.

Національний музей розвитку науки та інновацій працює з 10.00 до 17.00, кожної останньої суботи місяця – з 10.00 до 21.00. Вихідний  - вівторок. Вартість квитків варіюється від 160 до 600 ієн.

До списку новин