загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як користуватися пральною машиною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здається, що немає нічого складного в користуванні пральною машиною – завантажити білизну, закрити дверцята, вибрати програму і натиснути кнопку «Старт». Однак по закінченні прання ми часто незадоволені результатом. Добре, якщо річ просто погано відіпрати, врешті-решт, її можна перепрати ще раз. А якщо вона втратила форму, перефарбувалася або отримала пошкодження? Звичайно, можна пред’явити претензії прального порошку або машинці, але, швидше за все, був обраний неправильний режим прання – наприклад, занадто висока температура або швидкість віджимання.

А чи знаєте ви, що при неправильному використанні пральної машинки страждає не тільки білизну, але і сама техніка? Адже деякі господині ніколи не чистять машину або, прагнучи перепрати всю стос білизни відразу, забивають техніку до відмови.

Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно користуватися пральною машиною, щоб вона прослужила довго і добре справлялася зі своїм завданням.

Режими роботи пральної машини Сучасні пральні машини можуть мати більше 20 програм прання. Як правило, всі вони позначені прямо на панелі управління, так що немає необхідності заглядати в інструкцію. Мало того, багато хто з них дозволяють встановлювати власні параметри прання білизни, тобто змінювати їх у межах заданої програми.

речі, якість прання безпосередньо залежить від правильного вибору режиму. Деякі господині, не бажаючи вдаватися в ці тонкощі, постійно ставлять одну й ту ж програму для різних тканин. Це неправильно! Наприклад, не можна прати делікатні тканини або шерсть на програмі «Бавовна» з високою швидкістю віджимання. Для таких речей призначена програма «Ручне прання».

Іншими словами, перш ніж відправляти одяг та білизну в барабан, відсортуйте її за видами тканини і кольору. Не завантажуйте в машину більше білизни, ніж вказано в інструкції: це може призвести до зносу рухомих деталей і поломки.

Виберіть відповідну програму, при бажанні збільште або зменште температуру і швидкість віджиму, якщо машина дозволяє це зробити. Скажімо, линяючі тканини і делікатні краще прати при зниженій температурі, а якщо на одязі є стрази та паєтки, краще її не віджимати або зменшити швидкість.

Якщо у вас мало білизни і воно не сильно забруднене, з метою економії води та електроенергії виберіть режим «Швидке прання».

Якщо вам необхідно випрати важкі вироби, наприклад, покривала чи ковдри, краще вимкніть функцію віджимання.

Миючі засоби і добавки Щоб техніка працювала справно, застосовуйте тільки ті миючі засоби, які призначені для використання в пральній машині.

Якщо білизни небагато, зменшите кількість порошку. При жорсткій воді можна додати спеціальний пом’якшувач, тим самим зменшивши дозу миючого засобу.

Різні кондиціонери та ополіскувачі додають білизні аромат, володіють антистатичним властивістю і, як стверджує реклама, роблять тканини мякими і полегшують прасування. Наскільки вони ефективні, судити вам, але з точністю можна сказати, що їх застосування необов’язково.

Побутову хімію з вичерпаним терміном придатності краще не використовувати, а також ні в якому разі не заливайте в пральну машину розчинники! Догляд за пральною машиною Перш ніж прати білизну, необхідно переконатися, що в нього не потрапили металеві предмети: скріпки, монети, шпильки, біжутерія, заколки-«невидимки», кільця і ​​гачки кріплення фіранок і так далі, так як вони можуть завдати шкоди техніці.   Ворс, нитки, сміття і бруд часто накопичуються всередині пральної машини, тому необхідно час від часу чистити її.

перше, витягніть дозатор і промийте під струменем води. По-друге, постеліть ганчірку біля машинки або підставте ємність, яка вбере зайву воду з помпи, потім витягніть фільтр і промийте його, після встановіть фільтр на місце у зворотному порядку. Чистити фільтр бажано не рідше 1 разу на три місяці.

Як правило, в інструкції виробник вказує, як правильно доглядати за даною моделлю. Прочитайте її: можливо, саме для вашої машинки є деякі нюанси.

Необхідність застосування засобів від накипу під час прання – питання спірне. Якщо ви завжди перете при низькій температурі, засипати їх у дозатор необов’язково. Однак час від часу варто очищати барабан і нагрівач від вапняних відкладень. Для цього в барабан засипають спеціальні засоби або звичайну лимонну кислоту, а потім ставлять на режим тривалої прання при високій температурі. Це необхідно робити два рази на рік.

Із зовнішнього боку машину протирають вологою ганчіркою.

Бажаємо, щоб ваша техніка справно служила і не ламалася!

Оксана НИЩУК

До списку новин