загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фінансову грамотність більшість українців опановують у мережі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В університетах цього фаху не здобудеш, але щороку такі спеціалісти стають більш затребуваними. У розвинених країнах люди дедалі частіше звертаються по допомогу до тих, хто знає і як гроші економити і фінансової грамоти навчить.

Як правильно оформити заяву, заощадити, куди краще вкласти свої кошти, щоб не втратити, а заробити. Зі всіма цими питаннями в розвинених країнах звертаються до особистих фінансових консультантів. В Україні ж поки що набувають таких знань у мережі чи через сарафанне радіо.

Карел Свобода, директор представництва чеської компанії : " Независимей финансовой консультант вбирает с ринка финансового вбирает самые лучшие продукты до финансового плана. Эти продукты - это инструмент для этого финансового плана, поэтому человеку нужно иметь цели, например у нас в Чехии люди не знают какие цели".

Тут якраз поле діяльності консультанта. Одноразова допомога, наприклад, складання фінплану, в Україні обійдеться від півтисячі до трьох тисяч гривень. Проте таких самостійних фахівців на нашому ринку - одиниці. Більшість прив’язана до різноманітних компаній, продає їх товари - наприклад, лайфові чи пенсійні програми , так званий третій рівень пенсійного забезпечення - добровільні внески. І клієнтів обіцяють консультувати з будь-яких фінансових питань.

Людмила, користується послугами фінансового консультанта : " Он предложил мне сделать финансовой анализ, чтобы я со стороны посмотрела на свое финансовое состояние, то есть в Херсоне грубо говоря зарплата не большая,  но у человека есть свои мечты. Он показал как с такими деньгами даже через определенное количество времени можно сделать что-то полезное".

Нині в усій країні професійних фінансових консультантів лише близько півтисячі. Фізично охопити вони можуть менше ніж однин відсоток українського населення.

Олександр Чедрик, фінансовий консультант : "Якщо початківець - то, звичайно, його дохід може бути невисоким. Може і 500 грн. заробити, може і тисячу гривень. Але якщо людина вже професіонал, то дохід від десяти і більше. Десять тисяч гривень можуть мати, 50 тисяч гривень можуть мати. В середньому від 4 до 10 клієнтів, які він може мати за місяць".

Потреба у фінансових консультантах може значно зрости. Бум популярності пророкують після введення в державі другого рівня пенсійного забезпечення - коли всі українці будуть зобов’язані відкладати собі на пенсію. Тоді й доведеться масово вчити громадян фінансової грамоти.

До списку новин