загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

П'ять дієвих порад для тих, хто втратив роботу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скорочення штату має місце, коли та чи інша організація вирішує таким шляхом скоротити фінансові витрати. Від такого виду звільнення не застрахований ніхто. Так як не потрібно діяти після того, як ви стали більш не потрібні своїй компанії? Ось декілька слушних порад:

Не втрачайте професійного ставлення. Втрата роботи – це не привід викладати в YouTube ролик з «викриттям» екс-шефа. Постарайтеся зберегти професійні відносини з колишніми колегами. Період скорочень в компанії – важкий час для всіх, тож не потрібно вносити додатковий негатив. Йдучи, подякуйте колегам за плідну співпрацю. Хто знає, можливо, ваші професійні шляхи ще перетнуться.

Не втрачайте віру  в себе. Можливо, ви почнете докоряти себы за те, що не почали шукати нову роботу наперед або за те, що не зберегли більше грошей. Проте всі ці «якби» і «як» нічим не допоможуть. Замість того, щоб горювати за минулим, попіклуйтеся про своє майбутнє.

Поговоріть з начальством про розмір компенсації. Не бійтеся підіймати питання і не поспішайте підписати всі папери, які вам надають в бухгалтерії. Ознайомтеся з правилами скорочення співробітників, прописаними у КЗпП.

Дізнайтеся про вакансії в інших департаментах. Якщо у вашому відділі проходить масове скорочення штату, це ще не означає, що інший відділ не потребує нових співробітників. Перейти на іншу роботу таким шляхом набагато простіше, ніж починати пошуки з нуля. В будь-якому випадку, робота в іншому відділі може стати тимчасовим притулком до моменту працевлаштування в іншій компанії.

Підійти до процесу пошуку роботи усвідомлено. Не потрібно просто сліпо розсилати резюме в двадцять нових компаній щодня. Ви ж не просто хочете знайти роботу, а знайти хорошу роботу. Сприймайте цей час як можливість проаналізувати свою кар'єру і, можливо, подумати про зміну профілю  або посади. При цьому не потрібно влаштовувати собі канікули на місяць-два – дозволивши лінощам узяти верх, ви ризикуєте залишатися без роботи ще дуже довго.

До списку новин