загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як влаштуватися на роботу за кордоном?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до законодавства нашої країни, кожний громадянин має право на трудову діяльність за кордоном. У цей час безліч українців знайшли роботу в далекому й ближньому зарубіжжі.

Робота за кордоном на сьогоднішній день користується популярністю в трьох напрямках.

Шлях перший. Здобувач вакансії за кордоном самостійно знаходить роботодавця, що його запрошує на певний строк роботи. Для сторони, що запрошує, це не так просто: у більшості країн для офіційного оформлення роботодавцю необхідно надати документи про те, що дана посада вже пропонувалася вітчизняним кандидатам, але вони відмовилися.

Шлях другий. Одержати роботу за кордоном можна за сприяння державних структур на умовах застережених між країнами квот. Працевлаштування ґрунтується на міжурядових, міждержавних або міжвідомчих угодах. Люди, які їдуть працювати на цих підставах, як правило, є висококваліфікованими фахівцям. В результаті вони мають гарну зарплату й умови праці.

Шлях третій (найпоширеніший). Претенденти на роботу звертаються в ліцензовані агентства, що роблять послуги з працевлаштування за кордоном. Як правило, вибір вакансій при цьому обмежується сферою обслуговування, будівництвом і сільськогосподарськими роботами. Потрібні: офіціанти, покоївки, доглядальниці, няньки по догляду за дітьми, гувернантки, сільськогосподарські робітники для збирання врожаю, будівельники, підсобні робітники, водії.

Чому немає бажаючих працювати в цих сферах серед місцевих жителів? Відповідь проста. Тому, що ця праця важка. Вона не потребує високої кваліфікації і оплачується не досить високо. Робочий день триває від 8 до 12 годин. Найбільш низька заробітна плата в підсобних робітників. Але й на цю посаду є попит, адже для такої роботи не потрібне знання мови. Однак навіть у такому випадку в працівника є перспектива - поступове освоєння ремесла, придбання мовних навичок спілкування.

Відправляючись на заробітки, варто бути особливо обережними, якщо ви обираєте професію танцівниці, моделі та ін. Нерідко на справі ці заняття ніяк не пов'язані із заявленою раніше роботою: у людей відбирають паспорти, вони нерідко потрапляють у сексуальне рабство.

До списку новин