загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

УПЦ виступає за українську мову і проти вступу до Митного союзу - Філарет

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Церква виступила проти "затягування України в нову імперію".

Українська православна церква Київського патріархату відстоює українську мову і виступає проти Митного союзу, заявив патріарх Філарет.

"Я не можу сказати, що владна партія вся не підтримує українську мову, там різні є. Але церква наша зайняла тверду позицію: ми за українську державну мову", - зауважив голова УПЦ КП в інтерв'ю "5 каналу".

Священнослужитель вкотре зазначив, що українська держава існуватиме лише тоді, коли державною буде українська мова.

"Через те, що ми не мали української державної мови протягом трьох з лишнім століть, ми багато втратили. І тому зараз, коли ми маємо свою державу, ця держава може стояти міцно, коли буде українська мова і буде українська церква. Тоді держава стоятиме на міцній духовній основі", - вважає він.

 "А якщо основи підмиваються, то тоді при відповідних умовах держава не встоїть. Будинок державний, який ми збудували, може рухнути. Так от, щоб не рухнув цей будинок, коли тільки починаються якісь рухи проти нашої української державності, ми стаємо на захист – на захист не тільки держави, а й на захист своєї церкви, української церкви", - заявив голова УПЦ КП.

Саме тому, пояснив патріарх Філарет, його церква не підтримала "мовний закон".

"Ми бачимо, що це є підступ. І тому ми закликали голосувати за тих, хто відстоює українську мову. А хто відстоює українську мову? Той, хто відстоює українську державу. Тому наш вибір такий", - зазначив патріарх.

За його словами, УПЦ КП також виступає проти вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану.

 "Ми проти Митного союзу... Не тому, що ми проти Росії – Росія братня країна. Але Митний союз – це затягування України в нову імперію. Ми не хочемо іти в нову імперію. Ми вже в імперії пожили і знаємо результати, наслідки цього. І тому ми проти Митного союзу, але не проти Росії, не проти торгівлі. А проти таких взаємовідносин, які б пошкодили нашій українській державі", - заявив голова УПЦ КП.

При цьому патріарх Філарет не вбачає в такій позиції непокори існуючій в Україні владі.

"Я не хочу сказати, що ми владі непокірні – ми покірні владі. І Христос підкорявся Римській владі. Бо коли спитали, чи треба давати податок кесарю – тобто імператору, то Христос взяв монету і запитував: "Чий тут образ?" – образ кесаря. Так ось віддавайте кесарю кесареве. Так ось Христос теж підкорявся тим законам, які тоді існували", - підсумував він.

До списку новин